I NJEMU PRIJETI ZATVOR

SJEDIO U AUTOMOBILU I GLEDAO KAKO ŠUNJERGA LIKVIDIRA VLASTITU MAJKU HICEM U POTILJAK! Ivan Škarić policiji objasnio gdje je bio dva dana nakon zločina

'Žao mi je. Kajem se. Svjestan sam onoga što sam učinio! Ali više nisam mogao izdržati stalne prigovore roditelja!'. To je u glavnim crtama sažetak obrane 19-godišnjeg Tina Šunjerge pred državnim odvjetnikom koju je jučer iznosio više od sat vremena u nazočnosti branitelja po službenoj dužnosti, šibenskog odvjetnika Frane Baice.

Opisao je kako je ubio roditelje, 46-godišnju majku Silvanu i 45-godišnjeg oca Marina, i motive zašto je to učinio. Nije motiv, kako se mislio, bila očeva zabrana za odlazak na prijateljevu rođendansku zabavu u Gaćeleze, na koju je otišao u subotu navečer, nekoliko sati nakon što je ubio roditelje, niti je povod bilo najava roditelja da će ga poslati u komunu na liječenje od ovisnosti kako bi ga maknuli od droge i društva koje je, po mišljenju roditelja, na njega loše utjecalo.

Roditelje je ubio svjesno i planski. Kako se navodi u priopćenju šibenskog tužiteljstva, u subotu poslijepodne prvo je obio sef i uzeo očev pištolj. Potom je pozvao svog prijatelja, 20-godišnjeg Ivana Škarića da ide s njim u polje gdje su mu radili roditelji. Ivan je pristao ne znajući što Tin smjera. Oko 16 sati majci je, koja je upravljala Saxom, ispalio metak u potiljak i na mjestu je ubio.

Ivan je pobjegao iz auta i tvrdi da se dva dana skrivao u kući i nikome od šoka ništa nije govorio. Rekao je i da se bojao za svoj život. Nakon likvidacije majke Tin Šunjerga je dopješačio do kuće u Čistoj Velikoj. Oca je zatekao u garaži. Iskoristio je trenutak kad mu je otac bio okrenut leđima i s udaljenosti od 30-ak centimetara ispalio mu hitac u potiljak, ubivši ga na mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 02:42