NEMA ŠANSE!

SKANDAL: DAILY MAIL LAŽE DA U HRVATSKOJ VODA NIJE PITKA 'Ovo je najveća glupost ikad!'

 Grazvydas Jurgelevicius/Colourbox

Britanski dnevni list Daily Mail objavio je infografiku, u kojoj otkriva na kojim je turističkim destinacijama prihvatljivo piti vodu iz slavine.

Hrvatsku su na svojoj karti neopravdano smjestili na listu onih zemalja u kojima se ne preporučuje piti vodu iz slavine. Infografika je osmišljena kao pomoć čitateljima, uglavnom turistima, a ovakva netočna informacija, naišla je na neodobravanje građana u jeku turističke sezone.

“Dok u Sloveniji bezbrižno možete piti vodu, u Hrvatskoj već to nije slučaj”, upozoravaju na jednom od čitanijih britanskih portala.

Budući da je i UNESCO posljednjih godina u svojim istraživanjima o kvaliteti vode, našu zemlju svrstao u sam vrh, ostaje nejasno otkud Britancima ovakvi podaci.

- Radim ovaj posao već 40 godina i ovo je najveća glupost koju sam ikada čuo. Hrvati imaju jednu od najkvalitetnijih voda na svijetu, čak 83 posto stanovištva spojeno je na javnu vodoopskrbu, a najveći dio na priobalnom dijelu. Njihova karta je apsolutno nestručno napravljena. Jedna Italija da ima ispravniju vodu od nas? Pa u Firenci je voda crna! -kaže dr. Željko Dadić, voditelj odjela za zdravstvenu ispravnost vode u HZJZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 22:58