KAMPANJA

ŠKORO 'Izbori su referendum na kojem će se glasovati protiv Plenkovića. Nesreća Kolindinog busa? Nema tog protokola da ne staneš...'

 Tomislav Kristo / CROPIX

Miroslav Škoro se danas iz Sesveta, gdje se nalazi u sklopu predsjedničke kampanje, osvrnuo na predizborne ankete, jučerašnju nesreću autobusa aktualne predsjednice, neodržavanje sučeljavanja i druge aktualnosti.

'Nisam ja u euforiji kad ankete kažu da rastem, niti sam u depresiji kad kažu da padam', rekao je Škoro za N1 i dodao da su ovi izbori referendum na kojem će se glasovati protiv Andreja Plenkovića.

Na pitanje o mogućnosti drugog kruga predsjedničkih izbora, Škoro kaže:

'Samo dragi Bog zna hoće li biti drugog kruga. Vjerujem da u hrvatskom narodu ima dovoljno mudrosti da dočekamo Božić u miru', rekao je.

Kada je riječ o sučeljavanju, Škoro kaže da mu je žao što ga neće biti. Smatra da bi to bila dobra prilika za razmjenu argumenata i razgovor o tome što se radilo i što će se raditi u narednim godinama.

Osvrnuo se i na prometnu nezgodu koja se jučer dogodila u Zagorju, kada je autobus aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zakačio i oštetio automobil na cesti, nakon čega nije stao jer je to protokol štićene kolone.

'Nema tog protokola da ne staneš kad ti autobus očeše nečiji automobil', zaključio je Škoro, javlja N1.

Komentirao je i to da je kandidat Mislav Kolakušić DIP-u rekao da je na kampanju potrošio samo 12 kuna. Škoro se na te navode nasmijao i rekao da je takvo što nemoguće i neodrživo.

'Ne možete štand postaviti, morate ga kupiti, ako ništa drugo. Platio sam medijski prostor, štandove, majice, potrošio sam otprilike 1.984.356 kuna i 24 lipe. Donacija sam imao oko 150, 160 tisuća kuna. Trošim iz vlastitog džepa', rekao je.

Osvrnuo se i na misu kardinala Josipa Bozanića i miješanje Crkve u politiku.

'Nisam se prepoznao u poruci kardinala Bozanića i ne želim komentirati ono što poručuje bilo tko s te razine. Mi smo sekularna država, Crkva je odvojena od države, politika definitivno ne bi trebala biti u Crkvi, ne bi trebala biti u gospodarstvu, ne bi trebala biti u sudstvu. Petlja se ona svugdje, petljat će se još par dana, a onda ćemo istinom u ovoj slobodnoj državi raspetljati tu situaciju i maknut ćemo politiku iz tih segmenata društva', zaključio je Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 20:14