KORUPCIJA ILI LIJENOST?

Škotski investitori još uvijek čekaju dozvolu: Policija istražuje slučaj o kojem je pisao britanski Guardian!

Škotski investitori još uvijek nisu dobili dozvolu za gradnju studija
 Mario Pušić / CROPIX

KARLOVAC - Policija istražuje sumnje za korupciju u dugoreškom, odnosno ogulinskom, Uredu za prostorno planiranje, potvrdio je to županijski pročelnik Marinko Maradin. Slučaj Duga Resa poznat je ne samo domaćoj, već i europskoj javnosti, nakon što su svoje sumnje u korupciju u uglednim britanskim novinama The Guardian, iznijeli Anna i Martin Swan, Škoti koju su kupili zapušteno imanje u Protulipi nedaleko Duge Rese, namjeravajući tu izgraditi najmoderniji glazbeni studio.

Ustvrdili su da su za izdavanje dozvole priložili svu potrebnu dokumentaciju, ali ih je voditelj Ispostave Slavko Marinič zavlačio mjesecima, pa su oni posumnjali da je očekivao novac i da bi možda sve išlo brže ako bi ga potplatili.

Maradin je slučaj prepustio istražitaljima ustvrdivši da Marinič svoj posao radi dobro.

- Marinič je preuzeo Ured i 317 neriješenih predmeta 1. siječnja 2011. godine. U međuvremenu je zaprimljeno još 1.500 predmeta od kojih je više od 1.200 riješeno a ostalo ih je oko 400 - rekao je Maradin.

Odgovarajući na vijećničko pitanje o suspenziji Slavka Mariniča zaključio je kako bi tako nešto, prije nego što je otvoren kazneni postupak, napravilo više štete nego koristi.

- To što je ostavljen na poslu je svojevrsna podrška, dok će, ako se potvrde sumnje i krene postupak, biti suspendiran po zakonu. I kod mene je policija bila, kod Mariniča su bili dvaput i izuzeli su dokumnete koji su im bili bitni za istragu - rekao je Mariničev šef Marinko Maradin, dodajući da je ogulinski slučaj kompleksan te i tamo čekaju kraj policijske istrage.

Škotski investitori još uvijek nisu dobili dozvolu za gradnju svojeg studije, a vjerojatno niti neće do kraja policijske istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 02:33