JEDAN KORAK BLIŽE

Slovački parlament prvi ratificirao hrvatski pristupni ugovor: Za Hrvatsku u EU glasalo 145 zastupnika!

Proces ratifikacije sporazuma u Slovačkoj će završiti kada ga potpiše i predsjednik Ivan Gašparović
zagreb 130607strossmayerov trgzastave rh i eu na kisitijekom kratkog proljetnog pljuska zastave republike i hrvatske unije smocene kisom stvorile su zanimljivu kreaciju foto elvir tabakovic / CROPIX-zag-
 Elvir Tabakovic / CROPIX

ZAGREB/BRATISLAVA - Slovački je parlament u srijedu ratificirao hrvatski pristupni sporazum s Europskom unijom čime je Slovačka postala prva zemlja koja je Hrvatsku prihvatila u Uniji. Osim toga, time je i službeno započela ratifikacija hrvatskog sporazuma među državama članicama EU, javlja slovačka novinska agencija TASR.

Članstvo Hrvatske u Europskoj uniji podržalo je 145 zastupnika slovačkog parlamenta iako je samo 76 'ruku' bilo potrebno za potvrdu hrvatskog ugovora s 27 članica Unije.

Podsjetimo, pristupni je sporazum Hrvatska potpisala 9. prosinca prošle godine u Bruxellesu, a proces njegove ratifikacije u Slovačkoj će završiti kada na njega svoj potpis stavi i predsjednik Ivan Gašparović.

Procesi ratifikacije u svim članicama EU trebali bi završiti do 30. lipnja 2013., a samo dan kasnije 1. srpnja Hrvatska će postati punopravna članica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:12