PRONAĐENE UZ CESTU

Slučaj nestalih sestara u Zaprešiću: Centar za socijalnu skrb na 60 dana roditeljima oduzeo sestre lutalice i vodi ih baki

'Samo su se otišle igrati i baš u nedjelju nisu uzele mobitel koji uvijek imaju sa sobom', kaže majka Sanja
 nestali.hr

Petra (12) i Iris (10) Galić, djevojčice koje su u nedjelju popodne nestale u Zaprešiću, pronađene su danas nešto prije 15 sati žive i zdrave u naselju Marija Magdalena desetak kilometara od svoje kuće .

- Šokirana sam! Svoje sam djevojčice uspjela vidjeti na dvije minute, a onda su mi ih uzeli i vode ih baki u Lukavec na 60 dana. Tako je odlučio Centar za socijalnu skrb, rekli su da se loše brinemo o njima. A one su se samo otišle igrati i baš u nedjelju nisu uzele mobitel koji uvijek imaju sa sobom. Sretna sam da su žive i zdrave, ali i očajna jer su nam ih uzeli. Muž Tomislav ih nije ni vidio, kroz suze govori majka Sanja Galić.

Tražili ih i lovci

Drama s ipak sretnim završetkom započela je u nedjelju kada su zagrebački policajci alarmirani su o nestanku djevojčica. Nakon toga je započela velika potraga u kojoj je sudjelovalo 100-tinjak policajaca, lovaca i vatrogasaca, a pomagala su im i dva psa tragača.

- Djevojčice su u 14.50 sati pronađene žive i zdrave. Još istražujemo razloge njihova nestanka - rekli su danas iz zagrebačke policije.

Iako malo tko poznaje obitelj Galić koja se u Zaprešić doselila prije godinu dana, nestanak djevojčica bio je glavna tema među stanovnicima gradića kod Zagreba.

- O djevojčicama su se roditelji uvijek dobro brinuli. Ovo je valjda jedini put da su izašle nekamo bez mobitela - rekli su nam susjedi.

Drugi susjedi kažu da su ih zadnjih puta vidjeli na livadi stotinjak metara udaljenoj od stana u kojem žive.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:04