NIZ PROPUSTA

Smijenjen Goran Sirovatka, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja

 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Upravno vijeće Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja razriješilo je na današnjoj sjednici Gorana Sirovatku dužnosti ravnatelja te ustanove.

Upravno vijeće također je vršiteljicom dužnosti ravnateljice Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja imenovalo Alenku Buntić Rogić, te je raspisalo javni natječaj za ravnatelja te ustanove, priopćeno je iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u ožujku je objavio da je predložio razrješenje ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Gorana Sirovatke zbog niza nepravilnosti koje su otkrivene u radu te institucije.

"U slučaju Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja na temelju stručnog nadzora utvrđen je čitav niz propusta, temeljem kojih, kao ministar, imam obvezu, u skladu sa zakonom o ustanovama, zatražiti od Upravnog vijeća da, ukoliko su ti prekršaji takvi da su bitno ugrozili poslovanje Nacionalnog centra, pokrene postupak razrješenja ravnatelja", rekao je tada ministar Jovanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:52