NESTABILNO VRIJEME

Snažan vjetar i kiša u Zagrebu, jugo na Jadranu, a nova promjena vremena stiže vrlo brzo!

Na Jadranu pretežno sunčano, a oblačnije još u srijedu kad na sjevernom dijelu ponegdje može pasti malo kiše

Vjetar u Zagrebu (arhivska fotografija)

 Goran Mehkek/Cropix

Olujno jugo već danima radi probleme u Dalmaciji, a u ponedjeljak navečer promjena vremena stigla je i u središnju Hrvatsku. Tijekom večeri u Zagrebu je počela padati kiša, a snažan vjetar i dalje radi probleme.

Vrijeme će u utorak biti svježije, na kopnu i osjetno, još lokalno uz kišu i grmljavinu. Od srijede stabilnije i danju toplije, ali ujutro ponegdje pri tlu moguć slab mraz, javlja HRT.

Dunja Plačko-Vršnak najavila je.: "U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo. Oblačnije ujutro, mjestimice uz kišu, te ponovno u drugom dijelu dana kada lokalno može biti pljuskova i grmljavine, pa i izraženijih. Vjetar umjeren jugozapadni, uz nestabilnosti pojačan. Osjetno hladnije nego u ponedjeljak, uz dnevnu temperaturu između 17 i 20 °C.

U noći i ujutro oblačnije i u središnjoj Hrvatskoj, uz povremenu kišu. Zatim sunčana razdoblja, a popodne raste vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, moguće izraženije. Također hladnije, ujutro uz temperaturu između 7 i 9 °C, a najviša poslijepodnevna će biti od 16 do 18 °C.

Dnevna temperatura primjerenija dobu godine i na zapadu zemlje - u gorju između 13 i 15 °C, na Jadranu od 16 do 18 °C. Ujutro mjestimice kiša, osobito u Gorskoj Hrvatskoj, a poslijepodne su mogući pljuskovi i grmljavina, uz obalu sjevernog Jadrana lokalno izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, uz pljuskove lokalno pojačan.

Uz promjenjivu naoblaku uglavnom u prvom dijelu dana u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice kiša, pa i u obliku pljuskova, dok će uz obalu i na otocima srednjeg Jadrana biti djelomice sunčano, pa i sunčanije. Uz povremeno umjeren jugozapadni i zapadni vjetar more će biti malo do umjereno valovito.

Na jugu Hrvatske u noći i ujutro mjestimice kiša, pa i u obliku pljuskova, a zatim barem djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, ponegdje i sjeverozapadni."

"Sljedećih dana na kopnu uglavnom suho te djelomice sunčano, pa i sunčanije, uz slab do umjeren, u petak povremeno i jak jugozapadni vjetar. Jutra će biti svježija, a dnevna temperatura u postupnom porastu.

Na Jadranu pretežno sunčano, a oblačnije još u srijedu kad na sjevernom dijelu ponegdje može pasti malo kiše. Puhat će slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar uz postupni porast temperature zraka.", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 07:27