PRAVA ZIMA

Snijeg pada u Slavoniji, Baranji, sjevernoj Hrvatskoj… HAK upozorava: Moguća je opasna poledica!

Vozilo u kvaru je na autocesti A7 između tunela Draga i tunela Sv. Kuzam u smjeru mosta Krk

Jadranska magistrala, ilustracija

 Tom Dubravec/Cropix

Zbog jakog vjetra na dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Vozilo u kvaru je na autocesti A7 između tunela Draga i tunela Sv. Kuzam u smjeru mosta Krk pa se promet vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 60 km/h.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a snijeg mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica te HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez zimske opreme.

Vrijeme ni danas u Hrvatskoj neće biti pretjerano povoljno. U unutrašnjosti Hrvatske oblačno, povremeno uz kišu i snijeg, uglavnom u sjevernim i istočnim krajevima gdje se može stvarati tanak snježni pokrivač, a na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima, no još u Dalmaciji ponegdje i kiša, vremenska je prognoza za srijedu.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita i jaka, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu još ujutro istočnjak, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 0 do 4, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 8 i 13 Celzijevih stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:23