BUDITE OPREZNI

Snijeg stvara probleme u prometu, na cestama su zimski uvjeti: HAK izdao važno upozorenje za vozače

U glavnom gradu pada gusti snijeg koji od ranog jutra otežava promet.

Snijeg na Lučkom i kod Karlovca

 Kamere HAK-a

Zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimska služba podružnice Zagrebačke ceste je sinoć u 22 sata podigla razinu spremnosti na treći od četiri stupnja.

To znači da će svih 240 ekipa biti raspoređeno u bazama Zimske službe, a sva potrebna infrastruktura spremna za pravovremeni izlazak na teren u slučaju naglog pada temperatura i početka padalina.

U glavnom gradu pada gusti snijeg koji od ranog jutra otežava promet.

Tramvajski promet u Zagrebu je redovit, dok pojedine autobusne linije prometuju uz privremene izmjene i moguća odstupanja od reda vožnje.

Zbog snijega na kolnicima, autobusne linije 104, 140 i 233 privremeno su u prekidu, a linija 262 skraćena je do Kučilovine 38.

Zbog prometne nesreće drugih sudionika u prometu u Dubokom jarku, linije 264, 270, 271, 272, 273 i 274 prometuju neredovito, a zbog prometne nesreće u Kustošijanskoj ulici, linije 126 i 135 privremeno su u prekidu.

Zbog snijega zimski su uvjeti na cestama te je promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica; DC3 Zdihovo-Delnice-Kikovica; DC32 Prezid-Delnice; DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin; DC203 Brod na Kupi-Delnice; DC305 Parg-Čabar; DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja; DC549 Vrata (A6) - Fužine (ŽC5062); ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje; ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak; ŽC5062 Kraljev Jarak- Fužine-Lukovo; ŽC5068 Bukovac-Vrata-Fužine; ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk; ostale županijske i lokalne ceste na području Vrbovskog, Delnica i Čabra.

Zbog promjenljive vremenske situacije i otežanih uvjeta vožnje koji su najavljeni savjetujemo vozačima da se prije polaska na put informiraju o stanju i prohodnosti cesta na mrežnim stranicama Hrvatskog autokluba.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su sljedeće katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Pula-Zadar, Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka te brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak. Trajekt na liniji Zadar (Gaženica) - Ist (Kosirača) - Olib - Silba - Premuda - M. Lošinj plovi bez pristajanja u luku M. Lošinj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:46