PODNIJELI KAZNENE PRIJAVE

ŠOK NA HRT-u Domagoj Novokmet: 'Odmah sam rekao da ću raščistiti sve mračne tajne na Prisavlju'

U pitanju je šteta u iznosu od 700 tisuća kuna, koja je nastala prodajom promidžbenog prostora
 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - HRT je podnio kaznenu prijavu protiv L. S., svog djelatnika zaposlenog u Marketingu, kao i i drugih nepoznatih osoba zbog sumnje u zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i prijevaru u gospodarskom poslovanju počinjenih na štetu HRT-a.

Neslužbeno doznajemo da je u pitanju šteta u iznosu od 700 tisuća kuna, a nastala je prodajom promidžbenog prostora, odnosno emitiranjem promidžbenih poruka koje, međutim, HRT nikada nije naplatio.

Zbog sumnje u zlouporabu ovlasti i prijevaru javne televizije HRT-ovci su donijeli i odluku o trenutačnoj suspenziji dvojice svojih radnika, te naložili internu reviziju poslovanja Odjela prodaje oglasnog prostora HRT-a.

Dosadašnja provjera, neslužbeno doznajemo, pokazala je da je više od četiristo emitiranih promidžbenih poruka bilo skriveno, odnosno HRT njihovo prikazivanje nije uopće naplatio.

Policijska će istraga otkriti kamo se slio novac što su ga neki veliki oglašivači davali dvjema agencijama koje su na taj način 'poslovale' s HRT-om.

- Od prvog dana otkako sam došao na mjesto v. d. ravnatelja HRT-a kazao sam da ću se zalagati za transparentno i legalno poslovanje. Također, najavio sam i kako je zadatak ove ekipe raščišćavanje situacije, te da ćemo to raščišćavanje osim u samom programu, napraviti i u ostalim aspektima poslovanja javne televizije. Kao što vidite, održao sam riječ, a tako ću i nastaviti - obećava Domagoj Novokmet, v. d. ravnatelj HRT-a, koji ističe kako mu u raščišćavanju svih mračnih tajni na javnoj televiziji mnogo pomažu i kolege koji tamo rade, jer su, veli Novokmet, ljudi shvatili da su došla nova vremena, pa mnogi sada bez straha ukazuju na dosadašnje nepravilnosti u poslovanju HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 13:20