PODIJELIO ISKUSTVO

Splićanima ide na živce, ali ovaj turist je oduševljen plažom na kojoj nema ničega: ‘Preporučujem je svima, uživajte‘

Splićani uglavnom prigovaraju zbog prašine, gomile auta, nedostatka ugostiteljskih objekata...

Kupači na plaži Žnjan

 Vojko Basic/Cropix

U Facebook grupi Split Croatia Travel 2023 objavljen je post jednog njemačkog turista u kojem je podijelio svoja iskustva s plažom Žnjan. Splićani uglavnom prigovaraju zbog prašine, gomile auta, nedostatka ugostiteljskih objekata, ali nekima to očito ne smeta.

U svojoj objavi navodi kako se radi o "prilično velikoj plaži s kamenčićima i besplatnim parkingom, koji je ogroman, i na kojem se trenutno izvode građevinski radovi."

- No, danas (ponedjeljak) se ništa ne radi. Ali! Parking ima visinski limit od 2,1 metar, pa pripazite. Ovdje više nema kafića, sve je zatvoreno, samo je tu mala površina s trampolinima i sličnim stvarima za djecu. Mali supermarket "Tommy" je 50 metara od plaže, što je dobro za uzeti neko hladno piće...

Na plaži ima nešto tuševa koji se ne naplaćuju, ali nema ležaljki ni ničega. Samo nešto klupa... Ali, zato ima drveća, što znači da ima hlada. To je posebno važno za obitelji ili ljude koji se ne žele pržiti na suncu. Ispod drveta je moje omiljeno mjesto kad me sunce opeče.

Bi li kao turist išao na ovu plažu i na njoj proveo dan? Da! Apsolutno! Preporučujem je svima, bez obzira na godine.

Do nje ćete hodati nekih 40-45 minuta od Rive, tako da vam ne treba Uber ni javni prijevoz, ali ako želite, samo naprijed...

Tu je i postaja za javne bicikle u blizini. Uživajte! - stoji u ovoj objavi njemačkog turista.

Komentari turista su bili raznoliki.

- Bili smo tu danas, ne bih se vraćala. Ako želite doći na cijeli dan, topli obrok ne možete nabaviti u blizini, morate hodati par minuta. Ne vidim nigdje zahode, ali vidim s tvojih fotografija da ih ima. Ako idem na cijeli dan, voljela bih da mogu kupiti negdje kavu i neku toplu hranu za djecu.

Prednost je što ima stabala, ako se želite skriti u hladovini. Nemaju ih sve plaže. Ali, ako ponesete svoju hranu, plaža je jako lijepa - podijelila je svoje utiske jedna turistkinja.

- Prekrasna plaža! Sramota što više nema kafića - napisao je drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:10