BIVŠI ZASTUPNICI

Sramotni komentari Glavaša i Culeja na vijest o smrti Zorana Ercega: ‘Trebo je i prije‘

Erceg je u javnosti je bio poznat po nizu burnih polemika s akterima braniteljske scene s desnice
Branimir Glavaš i Stevo Culej

Bivši saborski zastupnici Stevo Culej (HDZ) i Branimir Glavaš ((HDSSB) komentirali su objavu N1 Televizije na Facebooku o smrti Zorana Ercega, bivšeg hrvatskog branitelja i ratnog vojnog invalida, fotoreportera, snimatelja, humanitarca i poznatog splitskog aktivista.

- U pakao poveli te vragovi - napisao je Glavaš, a na njegov se komentar nadovezao Stevo Culej: 'Glava, o mrtvima uvijek lijepo, ali ovaj kasni, trebao je i prije'.

image
Facebook
image
Facebook

Njihove izjave izazvale su osudu brojnih čitatelja koji su komentirali kako ni spomenute 'pakao neće mimoići'.

Podsjetimo, Erceg koji je preminuo u srijedu nakon duge i teške bolesti u 62. godini, u javnosti je bio poznat po protivljenju svojedobnom prosvjedu branitelja u šatoru u Savskoj, kao i nizu burnih polemika s akterima braniteljske scene s desnice. Zbog dobacivanja premijeru Andreju Plenkoviću tijekom otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu da je Tuđman bio 'zločinac' koji je 'upropastio Hrvatsku, predao Bosansku Posavinu' te da je bio 'ratni zločinac', Erceg je bio prekršajno kažnjen, a dobio je i sudski zabranu približavanja Tuđmanovu kipu.

U jednom razgovoru za Jutarnji list prisjetio se svog odlaska u Domovinski rat. Izjavio je da je bio spreman dati svoj život za ideale koje je tada imao, a to je bila slobodna, demokratska, pravna država u kojoj je humanost na prvom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 11:54