PRIPREMITE KIŠOBRANE

Sredinom dana očekuju se pljuskovi, noću i grmljavina, evo kad dolazi do nove promjene

Sutra će nakon ove promjene vremena u unutrašnjosti biti promjenjivo i svježije, a pljuskovi i grmljavina očekuju se i na Jadranu
Ilustracija, pljusak
 Damjan Tadic/Cropix

Danas će u većini krajeva biti djelomice sunčano, a sredinom dana i popodne u unutrašnjosti su mogući lokalni pljuskovi, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak.

Pred kraj dana jako naoblačenje

Navečer i potkraj dana očekuje se jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom u sjeverozapadnim predjelima. Kiša će se u noći na petak proširiti na veći dio zemlje, a izraženija će biti u gorju i središnjoj Hrvatskoj.

U Dalmaciji i na krajnjem istoku i dalje će biti sunčano.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, a na moru uglavnom jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva.

Sutra će nakon ove promjene vremena u unutrašnjosti biti promjenjivo i svježije. Padat će kiša, a ponegdje će biti i izraženijih pljuskova.

Sunčanije i toplije u nedjelju

U subotu kiše može biti još na istoku zemlje, a poslijepodne i na zapadu. Nedjelja će biti barem djelomice sunčana i toplija, javljaju meteorolozi HRT-a.

Vikend neće biti posve suh ni na Jadranu. U petak će pljuskova i grmljavina biti u Dalmaciji, a u subotu ujutro i na južnom Jadranu. Od petka će umjerena i jaka bura puhati na sjevernom dijelu Jadrana, a tijekom noći na subotu će se proširiti na najveći dio obale.

Sunčanije vrijeme i slabiji vjetar se na Jadranu očekuju u nedjelju, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 17:48