ODBACUJE OPTUŽBE

SRPSKI KRALJ ČOKOLADE 'Milijune nisam oteo ja, nego sisačka poduzetnica koja me proziva'

Srpski kralj čokolade i vlasnik švicarskog koncerna Swisslion Rodoljub Drašković odgovorio je na optužbe sisačke poduzetnice Sandre Vavre, koja tvrdi da je sisačku tvrtku DRD Swisslion d.o.o. oštetio za oko 21 milijun kuna, kazavši da je upravo ona ta koja je skidala novac s tvrtkinog računa i prebacivala ga na privatne račune.

- Točno je da je Sandra Vavra bila direktor i suvlasnik tog poduzeća, ali je skidala novac i prenosila ga na privatne račune. Zbog toga smo protiv nje podnijeli kaznenu prijavu. Žena nas je opljačkala. Ja sam je smijenio i prebacio poslovanje na drugu tvrtku, što je moje pravo. Normalno je da ću smijeniti svakoga tko se ogriješi o posao - kazao je Drašković za Kurir .

Hrvatska policija dobila je nalog, a ispitivanje je povjereno zagrebačkoj policiji, koja će ispitivanje Draškovića zatražiti putem međunarodne policijske suradnje budući da prema informacijama suda Drašković živi u Beogradu.

Sudac je donio odluku da se ispita Draškovića, ali i još dvojicu direktora Srđana Vujevića te Vladimira Dedića.

Rodoljub Drašković, inače brat političara Vuka Draškovića za Kurir je kazao da ga policija još nije zvala, ali da će se pojaviti na saslušanju.

- Nema nikakvog problema, odazvat ću se na poziv - rekao je Drašković.

Vavra je zajedno s Draškovićem 2008. bila suvlasnik sisačke tvrtke DRD Swisslion d.o.o. Vavra je bila manjiski partner sa 20% vlasništva, dok je Drašković, odnosno njegov švicarski koncern Swisslion imao 80% vlasništva.

No 29. rujna 2008. Draškovićev predstavnik je smijenio Vavru s mjesta direktorice tvrtke te imenovao Vujevića. Prema Vavrinim tvrdnjama, Vujević je zatim počeo čitavo poslovanje tvrtke prenositi na tvrtku u kojoj je Drašković bio 100-postotni vlasnik.

Vavra je prijavila kako je Vujević u roku od godinu dana od njezine smjene na taj način oštetio tvrtku za oko 21,6 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 19:12