DRASTIČNE MJERE

Štedi se i na higijeni: Osnovcima u Otočcu ukinuli toaletni papir jer je to ‘luksuz’?

Učenicima je navodno rečeno da toaletni papir moraju nositi od kuće jer škola više nema novca. Ravnateljica je na upit o tome rekla samo da je tužna i razočarana te ništa više nije željela komentirati
Otocac, 300512.Osnovna skola Zrinskih i Frankopana u Otoccu na adresi Kralja Zvonimira 15.Na slici: Skola Zrinskih i Frankopana.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

O drastičnim mjerama štednje koje je u Osnovnu školu Zrinskih i Frankopana navodno uvela ravnateljica Lucija Sekula mjesecima se priča u Otočcu, a u dva navrata anonimno su o tome progovorili i tamošnji djelatnici.

Žale se da su im upola smanjeni putni troškovi, da ih ravnateljica proziva ako troše previše krede ili papira za printanje, odnosno uredskog materijala. Vrhunac je štednja na toaletnom papiru, te je navodno rečeno učenicima da ubuduće tolateni papir nose od kuće, jer škola više nema novca za taj “luksuz”.

Ravnateljica Lucija Sekula nam je, na pitanje je li doista zabranila toaletni papira u školskim toaletima, samo rekla da je “tužna i razočarana”. Na naš ponovljeni upit rekla je kako “nema komentara”.

Nisu ništa htjeli komentirati ni u Gradu Otočcu. Predstojnik Ureda gradonačelnika Petar Janković rekao je kako je čuo nešto o tome iz lokalnog medija, ali da bi komentar bilo dobro potražiti od Županije, koja je osnivač škole.

Ivana Tomaš, glasnogovornica Ličko-senjske županije, ujedno je predsjednica Školskog odbora OŠ Zrinskih i Frankopana.

Nakon nekoliko sati provjeravanja informacije rekla je da ne može stupiti u kontakt s ravnateljicom Sekulom, pa nam ne može dati službeni odgovor, ali da je neslužbeno provjerila da to nije istina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 16:09