BEZ ŽEGE I SPARINE

STIGLO KIŠNO OSVJEŽENJE U unutrašnjosti narednog tjedna ljetni pljuskovi, no temperature neće padati - dosezat će ugodnih 30°C

 Admir Buljubašić/CROPIX

ZAGREB - U unutrašnjosti Hrvatske vrijeme je promjenljivo oblačno mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Na Jadranu je pak pretežno sunčano, no poslijepodne je moguć ponegdje jači razvoj oblaka te pljuskovi i grmljavina. Puše slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Unatoč kiši, prema najavama meteorologa ostaju nam i dalje ljetne temperature. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se tako od 22 do 27, a na Jadranu od 28 do 33°C, javlja DHMZ.

Tijekom sutrašnjeg dana na Jadranu će biti pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće, no u unutrašnjosti će vrijeme biti slično današnjem, pa se mogu očekivati mjestimična kiša ili pljuskovi s grmljavinom, osobito u gorskim krajevima, te u Slavoniji.

I cijelog narednog tjedna mogu se očekivati ljetni pljuskovi, no tempereture neće padati, ali niti prelaziti vrućih 30°C.

Stanje na cestama

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Jak vjetar otežava promet na autocesti A1 između mosta Maslenica i južnog ulaza u tunel Sveti Rok, kao i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb povremeno između čvora Kikovica i tunela Tuhobića. Pojačan je promet na autocestama A1 u smjeru mora kao i na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba. Na naplati Lučko, nema dužih čekanja. Kiša i mokri kolnici usporavaju promet na sjeveru i u središnjem dijelu unutrašnjosti. Zbog radova, zatvorena je državna cesta D1 između Udbine i Gračaca. Obilazak je: Udbina-Gornja Ploča-Lovinac-Sveti Rok-Gračac. Ulazak osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Macelj (čekanja oko 20 minuta), Goričan, Plovanija, Rupa i Metković (čeka se oko 1 sat), a na Kaštelu u oba smjera. Izlazak osobnih i teretnih vozila pojačan je na Bajakovu. Trajekti i katamarani plove redovito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 20:14