VELIKA TJEDNA PROGNOZA

STIŽU PRVI MINUSI, NO SPLIĆANI ĆE ZA VIKEND KAVU PITI NA TERASAMA Danas pada diljem zemlje, a evo kakvo vrijeme vas očekuje ostatak tjedna

 
 Zvonimir Barisin / CROPIX

Ovaj tjedan osjeća se prava jesen, jer će posvuda biti tek nekoliko stupnjeva, a negdje su stigli i prvi minusi. Danas kiša pada diljem zemlje, u Gorju i snijeg, ostatak tjedna i vikend također će biti tmuran. Ipak, Splićane za vikend očekuje luksuz sunčanih dana.

U nastavku je tjedna prognoza.

U srijedu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, a u gorju, uz kišu, bit će i susnježice i snijega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske. Oborine će biti češće u Dalmaciji, unutrašnjosti Dalmacije te u Lici, dok će se uglavnom suho veći dio dana zadržati na krajnjem sjeverozapadu zemlje te na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren, u gorju povremeno jak sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna, podno Velebita i Biokova i orkanska bura koja će prema kraju dana postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 3 i 7, a na Jadranu od 10 do 16 Celzijevih stupnjeva.

Kako javlja HRT, idući dani će na kopnu biti oblačni. Povremene, uglavnom slabe oborine, u četvrtak i petak moguće su uglavnom u gorju, a u subotu ponovno u većem dijelu unutrašnjosti. Vjetar će oslabjeti, a temperatura zraka malo će porasti. Sljedećih će dana na Jadranu biti djelomice sunčano, u četvrtak na jugu još ponegdje uz malo kiše. Bura će oslabjeti, a malo će i zatopliti.

Najniža temperatura u četvrtak će biti između 0 i 5, na Jadranu od 6 do 12. Najviša dnevna između 2 i 7, na Jadranu od 12 do 17 °C.

U Zagrebu se u četvrtak očekuje oblačno vrijeme, no s manje kiše. Bit će hladno, na oko 5 i 6 stupnjeva Celzijusa. U petak će ponovno padati kiša, no vikend donosi i nešto sunca. Temperature će biti sve niže, pa se u nedjelju očekuje i prvi minus.

DHMZ

Zagrepčani koji su jedva dočekali snijeg prvi mogu vidjeti ako se zapute na Sljeme, koje je jutros u 9 sati izgledalo ovako:

www.livecamcroatia.com
Sljeme u 9 sati ujutro u srijedu

U Osijeku je vrijeme slično, a kiša će padati do kraja tjedna.

DHMZ

Splićanima je toplije, a s padalinama se moraju strpjeti samo danas, jer će im vikend, iako svjež, biti sunčan.

DHMZ

Kao što je vidljivo u prognozi DHMZ-a za Gospić, tamo već danas pada snijeg. Padaline se očekuju do kraja tjedna, s malim smirenjem u subotu.

DHMZ

HAK je u srijedu objavio da postoje ograničenja u prometu zbog olujnog vjetra, kao primjerice djelomično zatvorena autocesta A1. Detalje o stanju na cestama možete pronaći OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:15