PORUKA IZ REPUBLIKE SRPSKE

'ŠTO NAM JE SVE OVO TREBALO? MOGLI SMO SVI ZAJEDNO KAO JUGOSLAVIJA UĆI U EU' Dodik u intervjuu za njemačku televiziju

Banja Luka, 260209.Milorad Dodik, Premjer srpskog entiteta u BiH, Republike Srpske.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

MOSTAR - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik čestitao je u nedjelju Hrvatskoj ulazak u Europsku uniju ističući da se BiH neće tako skoro priključiti Uniji zbog brojnih neriješenih unutarnjih problema.

SVE JE SPREMNO ZA SLAVLJE Noćas zatvoren centar Zagreba. Stiže 60 državnika. Čuva ih 1100 policajaca, snajperisti na krovovima. Trg se otvara u 18 sati. Dijelit će se šampanjac i hrana. Orkestar će izvoditi 'Himnu slobodi', a točno u ponoć 'Odu radosti'

"Velika je stvar i za čitavu regiju da je Hrvatska od ponoći i službeno članica Europske unije", rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci. Ocijenio je da će zbog neučinkovitih i nepripremljenih državnih institucija BiH imati problema nakon što od ponoći europska granica bude s Hrvatskom.

Dodao je da brojni unutarnji problemi blokiraju napredak u ovoj zemlji navodeći da je glavni razlog svih prijepora neuspjeh vlasti u drugome entitetu - Federaciji BiH. Ne znam kako će se BiH kretati ka EU. Volio bih da ide brzo, ali je sve stalo, jer se ne mogu riješiti odnosi u Federaciji BiH", rekao je predsjednik RS-a.

Dodik je u intervjuu za njemačku državnu televiziju ARD TV također rekao kako mu je, kao nekome tko se 'sjeća jedne divne zemlje koja se zvala Jugoslavija', dolazi misao i pitanje 'što nam je sve ovo trebalo kad smo mogli kao takva zajednička zemlja ući u EU'.

Za njega Europa nije ono što je bila prije pet godina. Smatra da ima mnogo dilema i izazova koji ljudima nisu jasni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 10:53