PODRŠKA

STOŽER ZA OBRANU VUKOVARA 'Mi smo za Kolindu, ona se bori za nacionalne interese'

Zagreb, 080115.Trg svetog Marka.Stozer za obranu hrvatskog Vukovara odrzao je konferenciju za medije na kojoj je Tomislav Josic zahvalio gradjanima na podrsci, te se osvrnuo na predsjednicke izbore.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u četvrtak je pozvao građane da izađu na drugi krug predsjedničkih izbora i svoj glas daju predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović koja se "iskristalizirala kao kandidatkinja koja se bori za nacionalne interese".

Predsjednik Stožera Tomislav Josić rekao je na konferenciji za novinare na Trgu sv. Marka da je Grabar Kitarović s njima održala nekoliko sastanaka u vezi problematike Vukovara i cijele Hrvatske, pri čemu se pokazala kao kandidatkinja koja se bori za nacionalne interese.

Za predsjedničkog kandidata SDP-a Ivu Josipovića rekao je da u pet godina mandata nije napravio ništa, a sada samo daje obećanja.

"Josipović je imao pet godina mandata i nije napravio o ništa. Sada pokušava davati nekakva obećanja, a trebao bi se hvaliti sa svojim djelima. Imao je mandat koji nije iskoristio kako je trebao i treba se maknuti", kazao je Josić novinarima.

Također je ustvrdio da Josipović nije želio razgovarati sa Stožerom, već je u Vukovaru "našao minornu grupicu ljudi s kojima razgovara".

Najavio je da će Stožer "nastaviti čvrstu borbu za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa i boljitak svakog čovjeka u Hrvatskoj, a 2015. će označiti početak bolje i pravednije Hrvatske".

Josić je optužio premijera Zorana Milanovića i ministra branitelja Predraga Matića da su napali predsjednika Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata Đuru Glogoškog zbog izborne kampanje.

"Oni su se upleli u samoj izbornoj kampanji, a zanimljivo je da je premijer Milanović svoju izjavu dao na dan ranjavanja Glogoškog. Ne vjerujem da je to slučajno, i to služi njima na čast", kazao je Josić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 20:54