'ŽIVI UMRLI'

Suđenje za Kornate: ‘Da je naš Marko poginuo, saznali smo u Dnevniku’

Nikolina, sestra poginulog Marka Stančića, kaže kako nitko ništa nije znao o vatrogascima na Kornatu
 Lučić/CROPIX

ZADAR - Marko mi je kazao da su tamo ‘živi umrli’ bez kapi vode. Rekao je da je vatra mala i niska, a nakon toga ga više nisam uspio dobiti. Mobitel je zvonio, ali se više nije javljao. To su bile njegove zadnje riječi kojih se ni danas nikako ne mogu osloboditi. Bacili su ih na Kornat da umru, a kanader su poslali drugdje.

Najmlađi vatrogasac

- Moj sin je imao 16 godina 8 mjeseci i 6 dana. Recite mi kakva je to borba protiv vatrene stihije?! - rekao je danas povišenim drhtavim glasom Dinko Stančić na suđenju bivšem zapovjedniku šibenskih vatrogasaca Draženu Slavici, optuženom za stradavanje 12 vatrogasaca na Kornatu.

Marko Stančić bio je najmlađi vatrogasac DVD-a Tisno kada je 30. kolovoza 2007. otišao na Kornat s kojeg se više nije vratio. - Da sam znao da ide gasiti požar, nikada ga ne bih pustio jer je bio pomoćni vatrogasac. Poslije sam mu naredio da se vrati, ali me nije poslušao - rekao je Dinko Stančić.

Razgovor u ponoć

Nikolina Stančić Dodić rekla je kako informacije o tragediji nisu nigdje mogli dobiti te da su tek sutradan u podnevnom Dnevniku doznali da je Marko poginuo.

- Nitko ništa nije znao, od zapovjednika DVD-a pa nadalje. Nisu znali koliko tamo ima vatrogasaca. Sa Slavicom sam razgovarala u ponoć, no on mi je rekao da ne zna ništa - ispričala je Nikolina Stančić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 21:15