NISU SMJELI PJEVATI NA TRGU

SUKOB ZBOG KLAPE Hoće li sada propasti već najavljeni sastanak Zorana Milanovića s braniteljima?

 Goran Mehkek/CROPIX

- Premijer Milanović ponovno je zabio nož u leđa hrvatskim braniteljima. Klapa sv. Juraj ne može nastupiti na skupu sa svim ostalim bendovima. To je klapa hrvatskog naroda, a ne ministra Kotromanovića, komentirao je Josip Klemm pred televizijskim kamerama činjenicu da je klapa Hrvatske ratne mornarice sv. Juraj već bila na putu prema Trgu kada im je kao djelatnim vojnim osobama odobrenje za nastup uskratio ministar obrane Ante Kotromanović.

Bojan Glavašević, pomoćnik ministra branitelja, na svojem je Twitteru navodnu premijerovu zabranu nastupa klape objasnio pozvavši se na članak 15. stavak 3. Zakona o OSRH u kojem stoji da 'vojnim osobama, službenicima i namještenicima nije dopušteno politički djelovati u Oružanim snagama'.

Tako je vjerojatno propao i najavljeni sastanak premijera s braniteljima nakon “pomirbe” u Okučanima, gdje je premijer položio ruku na rame Đure Glogoškog i zadržao se s njim u razgovoru. Taj su potez branitelji ocijenili kao prvi korak prema dijalogu i rješavanju krize.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 14:08