SEZONA JE POČELA!

SUNČANI VIKEND IDEALAN ZA PUT NA JADRAN Na autocestama prema moru pojačan promet

Zagreb, 220411.Lucko.Naplatne kucice.Hrvatski gradjani odlaze na produzeni uskrsnji vikend.Na slici: Guzva na naplatnim kucicama.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Pojačan je promet na autocestama A1 prema moru i na A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, a vremenski uvjeti povoljni su za vožnju u cijeloj zemlji, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog visokog vodostaja Dunava zatvorene su ceste D212 Zmajevac-Batina i ŽC4056 Kopačevo-Podunavlje. Dionica državne ceste D1 Udbina-Gračac zbog radova zatvorena je za promet. Obilazak je: Udbina-D522-Gornja Ploča-ŽC5165-Sveti Rok-D50-Gračac i obrnuto.

Do 20. srpnja u Zagrebu je zatvorena Ulica Jankomir od kružnog toka do servisa Ford. Obilazak: Jankomir-Kovinska-Škorpikova-Ljubljanska avenija-Ulica Jankomir.

Zbog razminiranja, svakodnevno od 8 do 16 sati do 7.srpnja, zatvorena je ŽC 5166 na prijevoju Mali Alan kod Obrovca. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

Od 15. lipnja do 15. rujna primjenjuje se Naredba o ograničenju prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Promet će tim vozilima biti zabranjen subotom od 4 do 14 sati, a nedjeljom od 12 do 23 sata. Zabrana prometa primjenjuje se na glavnim državnim ("turističkim") cestama, osim na D1 i na autocestama.

Na graničnom prijelazu Macelj pojačan je ulazak osobnih vozila. Zbog visokog vodostaja preko graničnog prijelaza Duboševica–Udvar svakodnevno od 6 do 16 sati vozila se propuštaju po 15 minuta svakog punog sata.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 23:42