POKRIVANJE TROŠKOVA

'SVE TROŠKOVE ZASAD POKRIVAMO IZ ROBNIH REZERVI' Grčić kaže da će za trajno zbrinjavanje izbjeglica tražiti novac od EU

Zagreb, 050515.Otvoreno uciliste Algebra.Okrugli stol Jutarnjeg lista s ministrima Brankom Grcicem i Tihomirom Jakovinom pod nazivom Pitajte ministre sve o EU fondovima.Na fotografij: Branko Grcic i Tihomir Jakovina.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX / COPYRIGHTED

Potpredsjednik Vlade Branko Grćić izjavio je u utorak da nema precizne podatke o troškovima zbrinjavanja izbjeglica, istaknuvši da se oni uglavnom pokrivaju iz robnih rezervi gdje zasad ima dovoljno materijala i novaca.

"Zasad vlastitim snagama podupiremo te ljude i tako ćemo nastaviti. Izbjeglice zasad samo prolaze kroz Hrvatsku. Hrvatska ima određenu kvotu broja izbjeglica koju bi eventualno trebala trajnije zbrinuti. Ukoliko se to dogodi tražit ćemo odgovarajuće izvore financiranja koje je obećala Europska komisija", kazao je Grčić nakon predstavljanja budućih projekata koji će se financirati iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.

Grčić je dodao da će se u idućim danima također razgovarati s lokalnim upravama o refundiranju troškova zbrinjavanja izbjeglica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 02:21