JAČA I JUGO

Temperature za Uskrs bit će primjerenije sredini lipnja, ali mnogi neće biti zadovoljni razvojem situacije

I sljedećih će dana biti vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena. Na kopnu nas čeka i osjetan porast temperature zraka

Ilustracija

 Lucija Očko/Cropix

Meteorolog HRT-a Zoran Vakula objavio je prognozu za Uskrsni vikend.

I sljedećih će dana biti vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena. Na kopnu nas čeka i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije.

Do kraja ovog tjedna i na početku sljedećega neki bi, zbog temperature zraka, mogli pomisliti da su ovo jedni od najkasnijih, a ne najranijih uskrsnih blagdana u posljednjih stotinjak godina. U sjevernim kopnenim krajevima bit će oko 25 stupnjeva, a ponegdje, osobito u Podunavlju, vjerojatno i oko 27. Vrijeme primjerenije sredini lipnja,

Pritom će u većini unutrašnjosti puhati umjeren i jak jugozapadnjak, a na Jadranu će često jako i olujno, gdjekad vjerojatno i orkansko jugo sve do Uskrsnog ponedjeljka ograničavati plovidbu, mnogima je čak i onemogućavati, te ublažavati osjećaj topline zbog iznadprosječno visoke temperature zraka.

Stoga će uživanje u radostima Uskrsa biti ugodnije u sunčanoj i toploj zavjetrini, s nadom da će pljuskovi s grmljavinom na Uskrsni ponedjeljak - trenutačno u prognozama sve vjerojatniji - ispasti samo kao svojevrsna prvotravanjska šala.

Detaljnije možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 10:52