NAKON TRI SAMOUBOJSTVA

Terapeuti daju psihološku pomoć đacima i učiteljima

 Damir Glibušić/CROPIX

VINKOVCI - Nakon što su u Starim Mikanovcima u manje od tri mjeseca samoubojstvo vješanjem počinila tri mladića - dvojica 17-godišnjaka i jedan 22-godišnjak – u to selo 20-tak kilometara od Vinkovaca stigao je stručni tim za krizna stanja.

Šest članova stručnog tima imenovalo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a tim je s radom počeo u ponedjeljak. Dvoje članova toga tima boravi u Starim Mikanovcima.

– Prvo će „snimiti“ stanje i odrediti kako će i što raditi. Poznato nam je da će razgovarati s učenicima i roditeljima, individualno i u skupinama, dok će u srijedu od 9 do 12 i od 17 do 19 sati u našoj školi biti otvoreno savjetovalište gdje će se moći, ako to treba, zatražiti pomoć – rekao je novinarima Tadija Orlović, načelnik staromikanovačke općine.

Ostatak tima za krizna stanja radit će u Poljoprivredno-šumarskoj školi u Vinkovcima, koju su pohađala dvojica 17-godišnjaka koja su si oduzela život, jedan sredinom rujna, a drugi koncem listopada.

Treći mladić iz Starih Mikanovaca, 22-godišnjak ubio se prvog dana studenog. Prema onome što se moglo doznati – jer stručnjaci žele raditi u miru i bez uvida javnosti koja može ometati učenike da se „otvore“ i iznesu svoje probleme – tim će raditi u Mikanovcima i spomenutoj školi u Vinkovcima narednih 10-tak dana.

Ravnatelj škole Marinko Džakula potvrdio je da će članovi tima razgovorati s učenicima, posebno razrednim kolegama dvojice 17-godišnjaka, kao i nastavnicima te škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 14:49