ESTRADNJACI NA UDARU

Thompson mora platiti 2 milijuna kuna, a Fani Horvat je bogatašica na minimalcu

Prema izvorima Jutarnjeg, Poreznoj upravi jako je sumnjiv dio Thompsonove imovine vrijedan oko pola milijuna kuna. Za to ne postoji pokriće u legalnim primanjima
 Damir Grubišić/CROPIX

Podrijetlo imovine i prihoda Marka Perkovića Thompsona, kako doznaje Jutarnji list, završit će pod istragom USKOK-a jer poznati pjevač nije uspio dokazati Poreznoj upravi kako je u protekle tri godine nastao toliko veliki nesrazmjer između njegovih primanja i imovine koju posjeduje. Kako doznajemo, Thompson će ipak morati platiti dva milijuna kuna utajenog poreza.

Luksuzni penthouse

Prema izvorima Jutarnjeg, Poreznoj upravi jako je sumnjiv dio Thompsonove imovine vrijedan oko pola milijuna kuna. Za to ne postoji pokriće u legalnim primanjima na koje je pjevač platio naknade državi. Tu je i spornih pola milijuna eura koje je poznati intepretator domoljubnih pjesama primio iz crnog fonda HDZ-a kako ne bi nastupao u izbornoj kampanji 2007. godine. Nije poznato je li taj novac Thompson 2009. utrošio u kupnju zagrebačkog penthousea, koji je, navodno, platio 1,3 milijuna eura, što bi trebao ispitati i USKOK. Thompsonov odvjetnik, Marko Gracin, dva je puta dolazio u Poreznu upravu i pokušavao dokazati podrijetlo njegove imovine. Jednom je poreznicima tvrdio da je njegov klijent dobio pozajmicu od prijatelja iz Ekvadora, a prošli je četvrtak donio i ortački ugovor s jednim građevincem tvrdeći da je pjevač određena sredstva stekao i zahvaljujući tom poslu.

Međutim, Porezna je uprava ustanovila da to nisu valjani razlozi i da ne postoji potvrda kojom se može dokazati da je novac na Thompsonov račun stigao iz inozemstva. Također su utvrdili da nije prijavljen veći unos novca, pa mu zato u Poreznoj upravi mogu izdati rješenje o plaćanju dodatnog poreza.

- Očitovat ćemo se službeno o slučaju, a sve što se o tome piše, nije istina - rekao je Gracin. Thompsonov menadžer, Zdravko Barišić, također je odbacio medijske napise o imovini pjevača iz Čavoglava.

Sve su to gluposti!

- Sve su to gluposti! Marko Perković Thompson čist je pred Bogom, ljudima i zakonom, a medijska podmetanja ne pada mu na pamet komentirati - kaže Barišić. Ovo nije prvi put da se istražuje imovina poznatog pjevača. Kako doznajemo, još je lani Porezna uprava tražila razgovor s Thompsonom kako bi dokazao podrijetlo imovine, ali tada se ni on niti njegov odvjetnik nisu odazvali pozivu. Čini se da Porezna ima snažne indicije da Thompson, zapravo, odugovlači s objašnjenjima kako bi prikrio podrijetlo novca i imovine. Primjerice, kada je naveo da je novac primio kao pozajmicu od “prijatelja iz Ekvadora”, znao je da ne postoji način da dvije države izmijene službene podatke o financijskim transakcijama s obzirom na to da ne postoji ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 09:26