SKANDALOZNO

Thompsonovi menadžeri traže odmazdu nad novinarima: 'Dragi Hrvati, ovo su jugokomunisti'

 Luka Gerlanc/Cropix

ZAGREB - Nakon što je uprava dvorane C-Halle u Berlinu otkazala koncert Marka Perkovića Thompsona , oglasio se i menadžment hrvatskog izvođača. U priopćenju su otvoreno zaprijetili novinarima i aktivistima koje smatraju odgovornima za otkazivanje koncerta hrvatskog pjevača koji se danas trebao održati u njemačkoj prijestolnici.

- Uprava dvorane, kako se bližio dan koncerta bila je izložena silnim pritiscima putem poziva, pisama, sms-ova, raznih protivnika Hrvata i hrvatstva, predvođenih jugokomunistima od kojih su se posebno isticali Jerko Bakotin, Ilija Grašić (navodno Hrvati) te Sead Husić. Zgroženi smo i začuđujuće iznenađeni lažima i mržnjom kojom su kroz svoja pisma iznosili navedeni. Nažalost, uprava dvorane popustila je pred bjesomučnim napadima i prijetnjama jugokomunista te se ponijela krajnje neposlovno i neprofesionalno otkazavši dvoranu svega sedam dana prije koncerta. Zajedno s našim partnerima u Njemačkoj poduzeli smo sve da taj neposlovni potez uprave C-Halle promijenimo ali nismo uspjeli.

Smatramo potrebnim napomenuti kako neki mediji u Hrvatskoj navode da je koncert u Berlinu zabranjen, kao i uvijek kada je u pitanju Thompson, lažu. Koncert nije zabranjen nego je otkazan a Berlinske i Njemačke vlasti ni jednim činom ni gestom nisu pokazivale ništa protiv nastupa Marka Perkovića Thompsona u Berlinu. Želimo zahvaliti vjernoj publici koja je unatoč dirigiranoj hajci ipak kupovala ulaznice i htjela doći na koncert kao i našim partnerima koji su činili sve da do koncerta dođe i zajedno ćemo učiniti dodatni napor te u skoro vrijeme održati koncert u Berlinu, a Hrvate u Berlinu i u Njemačkoj možemo samo upozoriti da ostataka jugokomunista još uvijek ima ne samo u Hrvatskoj nego i van nje i da očito borba protiv njih nije prestala. I zato dragi Hrvati ,, …bdijte jer morate bditi, domovini ponos vratiti…“ - stoji u priopćenju objavljenom na službenoj internetskoj stranici Marka Perkovića Thompsona.

Zanimljivo, za razliku od novinara i aktivista čija su imena objavili i na njihova leđa nacrtali metu za sve one "koji moraju bditi", reakciju na Thompsonovoj stranici nitko nije potpisao imenom i prezimenom, već u potpisu samo stoji "Menadžment M.P. Thompsona".

Podsjetimo, Berliner-Kurier u broju objavljenom 13. ožujka se zapitao "Smije li naci-Hrvat svirati u Berlinu?“, "Die Welt" je u naslov stavio "Na turneju s ustaškim pozdravom", dok je WAZ Thompsona nazvao "fašist -pjevačem".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 05:55