SUSPENDIRAO GA OSTOJIĆ

Tjelohranitelj Tigar ‘pao’ je zbog bakalara koji je Sanaderu nosio na Badnjak?

 Srđan Vrančić/CROPIX

Samo 25 dana nakon što ga je na prijedlog Državnog povjerenstva za odlikovanja predsjednik Republike Ivo Josipović odlikovao za časnu i uzornu službu, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti Davor Blažević Tigar privremeno je udaljen iz te iste službe, i to, navodno, zbog bakalara koji je za bivšeg premijera oko podne na sam Badnjak u kutijama nosio u ured Sanaderova odvjetnika Gorana Suića, piše Slobodna Dalmacija.

‘Teško povrijedio dužnost’

Novi ministar policije Ranko Ostojić smatra da je tim činom, koji je zabilježio fotoreporter Cropixa, Blažević “teško povrijedio službenu dužnost te naštetio ugledu i interesima policijske službe s obzirom na to da je i kontaktirao sa Sanaderom, inače okrivljenikom za više teških kaznenih djela koji se uz jamčevinu brani sa slobode“.

Iz MUP-a još napominju da će protiv bivšeg glavnog tjelohranitelja tadašnjeg premijera, Sanadera, u roku od osam dana biti pokrenut stegovni postupak. Iako je bio svjestan da je Sanader danonoćno pod budnim okom sedme sile, Blažević je doslovce odlučio riskirati udobnu fotelju zbog višegodišnje tradicije - dostave slasnog bakalara, koji je, navodno, skuhao jedan dalmatinski kuhar.

Iz audija u mercedes

Blažević je odlučio dostaviti pakete u radno okruženje Sanaderova odvjetnika Suića u Domagojevoj ulici br. 14, gdje se također nalazio i bivši premijer. Dovezao se crvenim audijem A3 iz kojega je prebacio dva paketa u odvjetnikov mercedes ML. Nakon prekrcaja delicije, svi su otišli u ured, a nakon povratka u Kozarčevu, u vilu je pakete unio sam Sanader. Vidjevši kako 24 sata dnevno novinari i fotoreporteri doslovce kampiraju pred Sanaderovom vilom u Kozarčevoj, ne tako rijetko Blažević se znao našaliti:

“Dajte zamislite da mene vide tamo!“

Na kraju, ne samo da ga se moglo zamisliti već ga se i snimilo, u društvu sa Sanaderovim odvjetnikom i prilikom primopredaje darova! Daljnje prijateljevanje Sanadera i Blaževića možda nikom i ne bi bilo čudno da tijekom istrage o “Fima mediji” USKOK nije ispitao i Blaževića, čiji je iskaz bio važan dio mozaika za sastavljanje nedavno lansirane optužnice s obzirom na to da su istražitelji provjeravali navode bivšeg HDZ-ova rizničara Mladena Barišića koji je ustvrdio da je upravo Tigar odnio 15 milijuna kuna Sanaderu u kuću u Kozarčevoj ulici.

Gorana Suića nismo uspjeli dobiti kako bi nam potvrdio da je riječ o paketu bakalara, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:50