KRIZA U KONCERNU

TKO JE I KADA ANGAŽIRAO REVIZORSKU KUĆU PWC U AGROKORU S ljudima koji sastavljaju izvještaj o stvarnoj bilanci koncerna ugovor je potpisao i Todorić

 Davor Pongračić/CROPIX

Izvanredna uprava Agrokora odgovorila je na pitanja televizije N1 u kojima je potvrdila da je prijašnja uprava Agrokora imala namjeru angažirati PwC za poslove revizije financijskih izvješća, "ali PwC poslove revizije za Agrokor, prema saznanjima izvanredne uprave, nikada prije izvanredne uprave nije radio". Također je navedeno da je "bivša uprava u jeku krize poslovanja Agrokora bila potpisala s PwC-om ugovor o poslovima revizija, prvo 31. ožujka 2017. a zatim 4. travnja 2017. za zakonsku reviziju".

"Nadalje, 17. ožujka 2017. PwC je s bivšom upravom potpisao ugovor o računovodstvenom savjetovanju. Izvanredna uprava ima pisanu potvrdu PwC-a da niti jedan od ovih ugovora nije konzumiran, odnosno da PwC u vrijeme bivše uprave po ugovoru od 17. ožujka nije savjetovao Agrokor, niti su po ugovorima od 31. ožujka i 4. travnja počeli obavljati poslove revizije jer je ubrzo nakon potpisa ugovora počeo postupak izvanredne uprave", poručili su iz Agrokora i dodali da su "ugovore između Agrokora i PwC-a iz ožujka potpisali Ivica Todorić, tada predsjednik Uprave Agrokora, i John Gasparac, predsjednik Uprave PwC-a.

Osim Agrokora, 4. travnja 2017. je ugovor o reviziji s PwC-om potpisao i Konzum, a potpisnici su John Gasparac za PwC i Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma. Izvanredna uprava je s PwC-om potpisala ugovor 2. svibnja kojim je PwC angažiran na poslovima zakonske revizije koje sada privodi kraju.

Ugovor su potpisali Ante Ramljak, izvanredni povjerenik Agrokora, i John Gasparac, predsjednik Uprave PwC Hrvatska. Izvanredna uprava je također s prijašnjim revizorima kompanije, revizorskom kućom Baker Tilly, koja je imala važeći ugovor za reviziju 2016. godine, isti raskinula", odgovorili su iz Agrokora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 07:42