OŠTRA REAKCIJA ŠEFA HDZ-a

'TO JE KATASTROFA! TREBAMO NAPOKON RAZOTKRITI SVU NEMORALNOST OVE VLADE' Karamarko o stranačkom kadroviranju HNS-a

Zagreb, 140313.Predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko dao je u Saboru izjavu vezanu za aktualne dogadjaje.Na fotografiji: Tomislav Karamarko.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

Tomislav Karamarko se oštro obrušio na kadroviranje unutar Kukuriku koalicije odnosno najnoviji slučaj u kojem je HNS na adrese svojih članova poslao najavu o natječaju u Ministarstvu gospodarstva za volontiranje od 1600 kuna uz napomenu da se jave s povratnom informacijom tko je zainteresiran.

OTKRIVAMO KAKO KADROVIRA HNS: ‘Ministarstvo gospodarstva traži ljude! Javite nam koji članovi HNS-a žele tamo raditi’

- To je katastrofa, to se ne radi, to nije dobro niti pristojno u ovim momentima kada broj nezaposlenih strahovito raste – rekao je Karamarko koji smatra kako se radi o stranačkom, nelogičnom, nedoličnom i nemoralnom ponašanju.

- Po stranačkoj, političkoj podobnosti tražiti od ljudi da se javljaju "mi ćemo pomoći upravo vama", to nije dobro i to treba napokon prestati i trebamo napokon razotkriti svu nemoralnost ove Vlade, od raznih kredita, od političkih i poslovnih namještaljki – naglasio je.

SDP-ovo navodno iščuđavanje nad takvim postupkom HNS-a za Karamarka nije iskreno.

- Ma oni se uvijek nešto sablažnjavaju i nikada ništa ne rješavaju. Imali smo u ovoj Vladi nekoliko afera, a pogledajte što se događa. Ništa. Jedino je ministar Veljko Ostojić dao ostavku, prisiljen argumentima javnosti. Vidjeli ste da i oko njegovog slučaja Milanović u prvom trenutku reagirao neprikladno. Oni nemaju senzibilitet za ono što se zove nemoralnost i nemoralno ponašanje u politici koje su zamjerali nekim ljudima prije. Ja sam to od njih očekivao, ništa novo – kaže Karamarko.

- Zamislite da je HDZ to napravio, bile bi nas pune novine tjednima, danima i pljuštale bi ostavke – dodaje šef HDZ-a.

Kritizirao je i to što je premijer Milanović zabranio budućem ministru turizma da odgovara na novinarska pitanja o tri stambena kredita koja ima.

- To je još jedna odlika ove Vlade, prepotencija koju ona isijava cijelo vrijeme. Prepotencija kojom kompenziraju nesposobnost i nemoć da bilo što kvalitetno učine – istaknuo je Karamarko. I Milanovićeva zabrana ministru da odgovori, smatra Karamarko, pokazuje karakteristike ponašanja ove vlade.

- A to je prepotencija. Njima je sve dopušteno, oni sve mogu, njihovi grijesi su minimalni grijesi, cijelo vrijeme se mantra mi smo moralna i poštena Vlada, a po po svemu sudeći nisu – kaže Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 04:32