SPORNA INICIJATIVA

'TO JE KRAJNJE LICEMJERNO I RAVNO VELEIZDAJI' Iz Udruge veterana Domovinskog rata odgovorili Klemmu

 Damjan Tadić / Hanza Media

'Na sjednici predsjedništva udruge odlučeno je da veterani 150-te brigade ni u kojem obliku neće sudjelovati bilo kakvim „pregovorima“ sa agresorom , te odriču pravo bilo kome da u njihovo ime to čini', stoji u priopćenju koje je u srijedu ujutro medijima upućeno iz Udruge veterana Domovinskog rata, piše Slobodna Dalmacija.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Iz novinskih napisa saznali smo da je Josip Klemm izjavio da će se razgovori održati samo se treba dogovoriti platforma za pregovore . Također je to prestavljeno kao inicijativa koja će pomoći u pronalasku nestalih osoba.

Stav udruge je da RH ima svoje institucije koje su svojim djelovanjem i ovlastima dovoljne da se prisili Republika Srbija da prije ulaska u EU ispoštuje sve međunarodne dogovore kao i osigura dostavu podataka o nestalim osobama.

U trenutku kada se u Republici Srbiji slavi četništvo, a u dosadašnjem javnom istupanju nije jasno iskazano kajanje i isprika za agresiju, nije utvrđena i isplaćena ratna šteta RH, nije isplaćena naknada logorašima i njihovim obiteljima, nije isplaćena naknada civinim žrtvama , nisu otvoreni arhivi u kojima stoje podaci o ubijenima i nestalima, smatramo krajnje licemjernim da bilo tko iz naše populacije izvan institucija RH pregovara sa osobama koje su razarale i ubijale na teritoriju RH i time im pridodaju legitimitet i važnost.

Posebno naglašavamo da su u tijeku obilježavanja 25 godina od ustroja većeg dijela postrojbi u RH i da u tim obilježavanjima posebno mjesto zauzimaju obitelji naših poginulih suboraca, a za njih je razgovor sa agresorima koji su razarali Hrvatsku i ubijali - ravan veleizdaji.', pojašnjava se u priopćenju koje, u ime Udruge veterana Domovinskog rata potpisuje Damir Loborec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:37