RIJEČ SINOPTIČARA

Topli zrak iz Sjeverne Afrike stiže i do Hrvatske: danas slijedi snažno zatopljenje, evo kako će biti sutra

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni, u istočnim krajevima povremeno i jak, a na Jadranu na udare olujna bura

Jarun, ilustracija

 Lucija Ocko/Cropix

Najavljeno zatopljenje je stiglo, a temperature će se ponegdje penjati do 17 Celzijevih stupnjeva.

U višim slojevima atmosfere nastavlja se pritjecanje toplog zraka sa sjeverne Afrike. Ciklonalni poremećaji s Atlantika premještaju se sjeverno od Alpa prema istoku, piše N1.

Kako najavljuje DHMZ, u Hrvatskoj će u subotu biti pretežno sunčano, navečer na istoku, u Slavoniji i Baranji, prolazno naoblačenje, a lokalno može pasti slaba kiša.

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni, u istočnim krajevima povremeno i jak.

Na Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, koja na srednjem i južnom Jadranu, a osobito podno Biokova može na udare dosezati i olujnu jačinu.

Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 12, duž obale i na otocima od 13 do 17 °C. U Zagrebu će najviša dnevna temperatura zraka biti između 10 i 12, u okolnom gorju oko 6 °C.

U nedjelju, nakon dizanja mjestimične magle u unutrašnjosti, bit će stabilno sunčano vrijeme uz porast najviših dnevnih temperatura. Vjetrovito uz jak, a u Slavoniji i Baranji pojačan sjeverozapadnjak.

Na Jadranu sunčano uz buru koja će u nedjelju oslabjeti. Zbog vedrine noću jače hlađenje podloge te će jutarnje temperature u unutrašnjosti pasti ispod nula stupnjeva uz mogućnost jutarnje poledice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:55