SUŠA PRI KRAJU

TOPLINSKI UDAR OVAJ TJEDAN NA VRHUNCU Tek za vikend stiže malo olakšanje, u većem dijelu Hrvatske mogući su pljuskovi i grmljavina

Već su danas, uglavnom u Lici, unutrašnjosti Dalmacije i Konavlima, ponegdje mogući kratkotrajni pljuskovi
Rijeka, 120612.Iako smo dobrano zasli u lipanj, jos nista od dugog toplog ljeta na Kvarneru. Kisa vec danima nemilice pada, a sahte danas nisu uspjevale upiti ogromne kolicine vode, pa je Jadranski trg nakratko pretvoren u jezero. Na slici: detalj s Korza.Foto: Tea Cimas / Cropix
 Tea Cimaš / CROPIX

Toplinski val u Hrvatskoj ovaj će tjedan biti na vrhuncu do petka, a razdoblje velikih vrućina ponešto će popustiti krajem tjedna. U Državnom hidrometeorološkom zavodu za vikend prognoziraju malo olakšanje jer bi krajem tjedna trebalo doći do prodora vlažnog i svježeg zraka.

Već danas poslijepodne su uz jači razvoj oblaka mogući lokalni pljuskovi, uglavnom u Lici, unutrašnjosti Dalmacije i Konavlima. Idućih dana u unutrašnjosti i dalje pretežno sunčano i vruće. Do subote maksimalne temperature zraka biti između 31 i 36 Celzijevih stupnjeva, dok će minimalne temperature iznositi između 16 i 25 stupnjeva.

U utorak i srijedu nestabilno u gorskim krajevima, gdje su ponegdje mogući kratkotrajni pljuskovi. Pljuskovi s grmljavinom se u ostatku unutrašnjosti ne očekuju prije nadolazećeg vikenda.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće, a temperatura zraka niti noću se u većini krajeva neće spuštati ispod 25 stupnjeva. U utorak i srijedu, uz umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimice će biti pljuskova i grmljavine i to uglavnom na području Dalmacije. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, od srijede zapadnjak i sjeverozapadnjak.

U Zagrebu se kiša najavljuje tek za vikend, a dnevna temperatura će pasti ispod 30 stupnjeva tek idući tjedan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 10:04