NESRETAN SLUČAJ

VIDEO: SNAŽNA EKSPLOZIJA POTRESLA SPLIT, RAZNESEN SILOS OD 30 METARA! Otkriven uzrok cijele drame, četiri osobe u bolnici

 Slobodna Dalmacija

14:00 - U eksploziji silosa žita koja se oko podne dogodila u Vranjicu teško su ozlijeđene dvije osobe koje navodno nisu životno ugrožene, dok su još dvije osobe zadobile lake ozljede, doznaje se na mjestu nesreće. Dvojica teže ozlijeđenih su s opeklinama uglavnom po glavi i rukama smješteni u splitskoj bolnici i nisu životno ugroženi.

13:05 - Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, trojica ozlijeđenih bit će smještena na Odjel plastične kirurgije na Križinama, dok je jedan od njih hitno operiran na Firulama. Zbog hitne operacije s Križina je došao plastični kirurg. Kod svih ozlijeđenih radi se o opsežnim opeklinama.

Novinarka Slobodne Dalmacije razgovarala je sa susjedom čiji je zet ozlijeđen u nesreći, a igrom slučaja čitavi incident je promatrao s balkona.

- Gledao sam kako mi pred očima silos leti u zrak. Sestra i zet mi rade u firmi koja brien o silosu, pa sam ih odmah pokušao dobiti na mobitel. Sestra mi se javila, ona je zaposlena kao čistačica i u trenutkueksplozije nalazila se ispred silosa. Kazala mi je da se krov počeo rušiti, ali da je uspjela izbjeći padajuće gromade. Kasnije su mi za zeta rekli da je ozlijeđen, on se nalazio baš u silosu i nastradao je od opeklina. Ne znam što se događa. U strahu sam - kazao je.

12:45 - Od splitskih vatrogasaca doznajemo da su ozlijeđena četiri radnika. Ostali su na sigurnom. Neslužbeno doznajemo da je jedan od radnika ispričao policiji kako su ljudi u silosima bili spaljeni, po rukama i nogama.

Snimila čitateljica/Slobodna Dalmacija

12:37 - Kolima Hitne pomoći trojica ozlijeđenih prevezena su na Hitni kirurški prijam KBC-a Split. Kako doznajemo iz nesužbenih izvora, njihove ozljede nisu opasne po život, a radi se o opeklinama. Jednom od njih amputiran je prst.

Zavisno o težini ozljeda, ozlijeđeni će vrlo vjerojatno biti smješteni na Kliniku za kirurgiju i Odjel plastične kirurgije.

Također, iz neslužbenih izvora doznajemo da je najvjerojatniji uzrok eksplozija nakupljenog plina uslijed skladištenja i kemijske reakcije. Točnije, do eksplozije je došlo jer silos na visini od 30 metara nije redovito provjetravan.

Od siline eksplozije raznesena je kupola silosa na visini od 30 metara.

-----------------

Danas oko 12 sati u Splitu je odjeknula jaka eksplozija u Sjevernoj luci. Prema neslužbenim informacijama, u eksploziji su ozlijeđena tri radnika javlja Slobodna Dalmacija. Njihove ozljede nisu opasne po život, a jednom od njih je amputiran prst.

Navjerojatniji uzrok je eksplozija nakupljenog plina uslijed skladištenja i kemijske reakcije. Točnije, do eksplozije je došlo jer silos na visini od 30 metara nije redovito provjetravan.

Čitateljica je poslala fotografije iz Malla, javlja da je odjeknula iz pravca Dujmovače, javlja Slobodna Dalmacija.

Iz policije su potvrdili da se eksplozija dogodila u jednom od silosa za pšenicu u Sjevernoj luci, u predjelu prema Vranjicu, pokraj bivše Splitske pivovare.

Predstavnici sigurnosnog i operativnog sektora Lučke uprave Split stigli su na teren. Njihovi stručnjaci utvrđuju točne uzroke nesreće, a prema prvim informacijama, eksplozija nije podmetnuta.

Policija je prekinula promet starom solinskom cestom, stvaraju se velike gužve na izlazu iz grada.

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 04:12