MUČKI CESTOVNI PREPAD

TROJICA ŠIBENČANA, OD KOJIH JEDAN PROFESOR, ZAVRŠILI U ZATVORU ZBOG NAPADA KOD SENJA 'Nemamo veze s napadom, krenuli smo prema Rijeci radi provoda'

 Facebook/HANZA MEDIA

U riječki zatvor smještena su jučer trojica mladića koje je policija uhitila pod sumnjom da su bili dio veće organizirane skupine huligana, navijača Hajduka, koja je u noći na nedjelju u blizini mjesta Bunica kod Senja postavila barikade i iz zasjede napala riječke navijače koji su se vraćali iz Splita, kao i kombi s labinskim rukometašima, piše Novi list.

U istražnom zatvoru završila su trojica Šibenčana koji dosad nisu osuđivani, a tvrde da su nevini i da nisu sudjelovali u cestovnom napadu. Radi se o Luki Mrčeli (27), za kojeg se navodi da je profesor, Jerku Pešiću (21), Šibenčaninu koji sada ima adresu u mjestu Čista Velika (Vodice), a po zanimanju je nautičar sa završenom srednjom pomorskom školom i Damiru Raku (21), studentu za kojeg se također navodi da je završio srednju pomorsku školu.

Uhićeni trojac ne spori da su navijači Hajduka, ali tvrde da zapravo i nisu pripadnici Torcide u punom smislu riječi, tvrde izvori bliski istrazi.

Neslužbeno se saznaje kako su ispričali da su nakon utakmice u Splitu krenuli u provod prema Rijeci, te da su u jednom trenutku, nešto prije ponoći, naišli na policijski punkt u Senju, došavši iz smjera sjevera, Žute Lokve.

Osim istražnog zatvora određena im je i visina jamstva od po 30 tisuća kuna, čijim plaćanjem mogu biti pušteni da se u daljnjem postupku brane sa slobode.

Riječko Općinsko državno odvjetništvo trojicu sumnjiči za kazneno djelo izazivanje nereda, uključujući i stavak kojim se tretira kazneno djelo počinjeno iz mržnje, uz uporabu opasnog oruđa i dovođenje u opasnost života i zdravlja ljudi. Kazneni zakon za ovaj delikt predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina.

Pritvorena trojica su navodno bili vozači automobila za koje se sumnja da su sudjelovali u navijačkom mučkom cestovnom prepadu.

Šibenčani se sumnjiče da su kao pripadnici Torcide po prethodnom dogovoru s najmanje još 30-tak za sada nepoznatih osoba organizirali napad na riječke navijače što se u noći na nedjelju, između ponoći i 20 minuta nakon toga, dogodio na Jadranskoj magistrali kod Bunice.

Uz uporabu metalnih palica te kamenjem, staklenim bocama i bakljama-bengalkama oštetili su šest vozila kojima je putovalo 20-ak osoba. Napadači se sumnjiče da su doveli u opasnost živote putnika tih vozila, osim što je pričinjena materijalna šteta, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:41