POPULARNA APLIKACIJA ZA PRIJEVOZ

Turisti iz čak 88 zemalja koristili Uber tijekom Adventa

Korisnici iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Nizozemske i Australije najčešće su koristili Uber tijekom Adventa u Hrvatskoj . Uber su u Hrvatskoj dosada koristili turisti iz ukupno 114 zemalja
 Kai Pfaffenbach / REUTERS

Uber su tijekom ovogodišnjeg, dosad najposjećenijeg Adventa u Zagrebu, koji je već drugu godinu zaredom proglašen najboljim u Europi, koristili turisti iz čak 85 zemalja.

U cijeloj su Hrvatskoj tijekom Adventa Uber koristili turisti iz 88 zemalja, a na obali, odnosno u Splitu, Dubrovniku i Zadru gdje je Uber prisutan, turisti iz ukupno 65 zemalja.

Tijekom prosinca, koji je uz ljetnu sezonu turistički najposjećeniji dio godine, Uber su u Zagrebu najviše koristili turisti iz SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Nizozemske i Njemačke. U gradovima na obali u kojima je prisutan, a to su Split, Zadar i Dubrovnik, najviše su ga koristili Amerikanci, Britanci, Australci, Nijemci i Francuzi.

Od dolaska Ubera u Hrvatsku, aplikaciju su koristili turisti iz ukupno 114 zemalja, što predstavlja 58% svih država u svijetu. Ovaj izniman interes turista još jednom potvrđuje da Uber izvrsno nadopunjuje turističku ponudu cijele Hrvatske te turistima, kao i lokalnom stanovništvu pruža dodatnu opciju kretanja gradom.

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, grad Zagreb je apsolutni rekorder u broju ostvarenih turističkih noćenja u prosincu, kada ga je posjetilo ukupno 93.000 turista koji su ostvarili više od 167.000 noćenja. U hrvatsku metropolu stiglo je 30 posto više gostiju u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U cijeloj Hrvatskoj u prosincu je ostvareno 280.218 turističkih dolazaka i 667.372 noćenja. S uspješnim prosincom, Hrvatska je zaključila rekordnu turističku godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:23