IZGUBIO BITKU S BOLESTI

U 48. godini preminuo direktor Petrinjskog radija i poznati hrvatski glazbenik Darko Komlinović

 ARHIVA CROPIX

PETRINJA - U nedjelju 21. listopada navečer, nakon kratke i teške bolesti u 48. godini života preminuo je Darko Komlinović, direktor Petrinjskog radija i predsjednik Gradske limene glazbe Petrinja, vrlo aktivan u novinarstvu i Hrvatskoj udruzi radija i novina. Pokop će biti u utorak, 23. listopada u 14 sati na gradskom groblju u Petrinji.

Petrinjski radio Darko Komlinović vodio je od 2004. godine. Od slabo slušanog radija, koji je jedva preživljavao zbog velikih dugova, uspio je svojom velikom energijom, originalnim idejama, te ljubljavu prema radiju i rodnoj Petrinji, napraviti jednu od najslušanijih lokalnih radijskih postaja u Hrvatskoj, koja redovito osvaja nagrade na državnoj razini.

Osim što je bio izvrstan novinar i urednik, Darko Komlinović bio je izuzetan glazbenik, bubnjar i vokalni solist skupine Scorpion, a svirao je i u pratećim bandovima Tatjane Matejaš - Tajči, Severine i Vesne Pisarović.

Siščanima će Darko Komplinović ostati u sjećanju, kao vrsni interpretator ratnih himni Siska, među kojima posebno mjesto zauzima pjesma “Volim te moj grade” snimljena 1991. godine, pod stalnim uzbunama, u ratom zahvaćenom Sisku. Darko, koji je bio prognanik iz okupirane Petrinje, je pjevao pjesme o Sisku, autor tekstova je bio Davorko Vidović, a glazbu je napisao Muc Softić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 20:13