DRUGA OPCIJA

U HDZ-u RAZMIŠLJAJU DA SE IZVANREDNI IZBORI ODRŽE 4. LIPNJA Imamo Vladu u okvirima Ustava, ali ona nema legitimitet, a to je održivo najviše 2 mjeseca

 Davor Pongračić / CROPIX

U vodstvu HDZ-a ozbiljno se razmišlja o tome da se paralelno s drugim krugom lokalnih izbora, 4. lipnja održe i izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru.

- HDZ ima vladu koja je u okvirima Ustava, ali nema legitimitet, a to stanje je održivo na najviše dva mjeseca. Zato razmišljamo o opciji da se odmah u drugom krugu lokalnih održe i parlamentarni izbori jer je to najmanje stresno za građane, privredu, najjeftinije... - rekao nam je visoki dužnosnik HDZ-a.

Budući da se parlamentarni izbori moraju održati u roku od 30 do 60 dana od njihova raspisivanja, to bi značilo da bi se u srijedu, odmah nakon rasprave o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, donijela odluka o samoraspuštanju Sabora, a da predsjednica Republike u četvrtak, 4. svibnja, raspiše parlamentarne izbore.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković kaže da njegova stranka inzistira na tome da se raspravi zahtjev za opoziv ministra financija Zdravka Marića i da ga se javno obrani od, kako kaže, neutemeljenih optužbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:40