OGLASILI SE

U JEKU SKANDALA Farmal: 'Kakvoća naših proizvoda, a posebno zdravlje naših pacijenata, bili su i ostat će naši primarni zadaci'

Ludbreg, 121112.Istrazitelji USKOK-a su u ponedjeljak ujutro u Varazdinu i Ludbregu izveli akciju 'Hipokrat', u sklopu koje je privedeno vise lijecnika opce prakse i celnika jedne ludbreske farmaceutske tvrtke. Sumnjici ih se za davanje i primanje mita.Na fotografiji: firma Farmal.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Po prvi puta od izbijanja afere Hipokrat u kojoj je uhićeno 27 djelatnika ludbreškog Farmala, preostali djelatnici te tvrtke izašli su u javnost svojim zajedničkim priopćenjem. Prije svega, objašnjavaju, čine to zbog svojih pacijenata, liječnika i poslovnih partnera.

- Farmal d.d. ističe kako će u cijelosti poštivati i provesti svaku sudsku odluku. Također ističemo da sukladno zakonskim ograničenjima nismo u mogućnosti iznositi detalje ili davati bilo kakve izjave koje se odnose na pokrenutu istragu i do sada provedene radnje od strane nadležnih tijela, stoji u priopćenju.

Najvažnije od svega, nakon potresa proteklih dana, Farmal normalno, koliko je to moguće, nastavlja s radom.

- Naši sustavi kakvoće su strogo regulirani i pod konstantnim nadzorom, pa i MInistarstva zdravlja. Naglašavamo da nastavljamo svoj rad uvažavajući kao i do sada zakonski propisanu Dobru proizvođačku praksu pri čemu strogo poštujemo nacionalne i međunarodne standarde struke što potvrđuje proizvodna dozvola te potvrda o provođenju Dobre proizvođačke prakse - stoji u priopćenju u kojem ističu važnost tvrtke za gospodarstvo Republike Hrvatske kao i važnost tvrtke za mnoge obitelji čiji su članovi njihovi zaposlenici.

- Kakvoća naših proizvoda, a posebno zdravlje naših pacijenata, bili su i ostat će naši primarni zadaci što svakodnevno i potvrđujemo. Nadamo se da ovaj događaj neće utjecati na našu suradnju te da ćemo i dalje nastaviti s našim radom, završavaju priopćenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:57