SITUACIJA OZBILJNA

U Primorju i Rijeci već je opasno vrijeme, HAK upozorava: Pazite, bit će oluja i snježnih zapuha

I iz Hrvatskih autocesta apeliraju na dodatan oprez i poručuju im da ne donose nepromišljene odluke

Ilustracija

 Damir Skomrlj/Cropix

Uvodne sekvence vremenskog armagedona koji meteorolozi već danima najavljuju za ovaj vikend počele su danas prijepodne utjecati na odvijanje prometa na području Primorja i Like.

Hrvatski auto klub je tako izvijestio da na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica povremeno i mjestimice puše olujni vjetar, a vidljivost je ponegdje smanjena zbog magle. Stoga je ta autocesta između čvorova Delnice i Kikovica otvorena samo za osobna vozila. Za ostale skupine vozila obilazak je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar. Isto ograničenje na snazi je i na Jadranskoj magistrali mjesta Zaton Doli i Prapratno.

Na državnim cestama DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić i DC 217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. S obzirom da se prema večeri na zapadu, osobito u gorskoj Hrvatskoj očekuje susnježica i snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača vozači se upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

I iz Hrvatskih autocesta vozačima su uputili upozorenje. Apeliraju na dodatan oprez i poručuju im da ne donose nepromišljene odluke.

"Primjerice, ako je na Ziru sunčano, a dionica od Svetog Roka je zatvorena - postoji valjan razlog zašto je tako. Moguća je ili orkanska bura ili snježni zapusi. Nepoštivanjem ograničenja dovodite u opasnost sebe i druge koji u neprohodnim uvjetima kreću u spašavanje (radnici HAC-a, HGSS, policija i hitni medicinski timovi) i izlažu svoje živote kako bi spasili vas", stoji u njihovom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:03