PRETRČAVANJE PLENKOVIĆU

U SDP-u ZAPREPAŠTENI BELJAKOVOM ODLUKOM Hajdaš Dončić: 'Ovo je izdaja i potvrda da je HSS trgovačka stranka' MILJENIĆ 'Prevarili ste birače!'

 Hanza Media

Pretrčavanje HSS-a u redove HDZ-a, makar na 100 dana kako najavljuje uzdrmani lider seljaka Krešo Beljak, nije se svidjela njegovim partnerima iz Narodne koalicije. Društvo iz SDP-a i HNS-a, blago rečeno, šokirano je odlukom predsjedništva HSS-a, bez obzira što Beljak tvrdi kako će nakon 100 dana biti žestoka oporba. Na ovaj iznenađujući politički transfer prvi je reagirao SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić koji je u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao:

- Ovo je izdaja ideala Narodne koalicije! Ovaj potez najviše govori Beljaku i potvrđuje da HSS nažalost nije izašao iz trgovačke politike koja ih je kao stranku obilježila u posljednjih deset i više godina - bio je oštar Hajdaš Dončić, dok je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak imao nešto blaži stav.

- Narodna koalicija samim danom izbora gubi svrhu postojanja. Svatko nosi posljedice za svoje ponašanje. Ne treba tu biti veliki analitičar tuđih postupaka. Ja znam da mi niti imamo problema unutar stranke, niti bilo što drugo. Vlada pripada Mostu i HDZ-u, neka je formiraju. Mi sigurno u tome nećemo sudjelovati, niti je podržavati - rekao je Vrdoljak za Dnevnik Nove TV.

Orsat Miljenić, jedan od kandidata za predsjednika SDP-a, preko Facebooka je poručio Beljaku da je prevario birače.

- Upravo sam vidio vijest da će HSS podržati HDZ-ovog mandatara za sastav Vlade. Naravno da svaka stranka ima pravo odlučivati o vlastitom političkom smjeru, ali nijedna nema pravo prevariti birače. U ovom slučaju prevareni su birači Narodne koalicije, a to su i naši birači. SDP će biti čvrsta oporba vlasti ovakvog HDZ-a i njegovih starih i novih satelita. Ovakvo ponašanje samo dodatno doprinosi već ionako sveprisutnom nepovjerenju hrvatskih građana u političke stranke - reagirao je na Facebooku Orsat Miljenić, jedan od kandidata za predsjednika SDP-a.

S druge strane, iz HDZ-a nema službenih reakcija. Dnevnik.hr doznaje kako u HDZ-u smatraju da su dobrodošli svi koji žele podržati vladu, na čelu s Andrejom Plenkovićem, ali Most za HDZ ostaje i dalje strateški partner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 05:39