DO 300 KUNA

U Sisku iz gradske blagajne nezaposlenima i umirovljenicima osigurana uskrsnica: 'Najviše će ići onima koji imaju najmanje'

 Davor Pongracic / HANZA MEDIA

SISAK - Sisački umirovljenici i ove će godine dobiti uskrsnicu, a po prvi put osigurana je i uskrsnica za nezaposlene osobe.

Na isplatu uskrsnica za nezaposlene gradonačelnica Kristina Ikić Baniček se odlučila zahvaljujući povoljnoj situaciji u gradskoj blagajni te će, kako ističe, višak sredstava biti uplaćen Siščanima kojima je trenutno najteže.

Grad Sisak je popis umirovljenika i nezaposlenih sastavio na temelju evidencija iz HZMO i HZZ-a, no točan broj Siščana koji će dobiti uskrsnicu iz gradskog proračuna još nije utvrđen, kao ni iznos koji će trebati osigurati za tu namjenu.

Lani su uskrsnice dobili samo umirovljenici za što je bilo osigurano 2,1 milijun kuna. Umirovljenici Siska s mirovinom do 1.500 kn dobit će uskrsnicu od 300 kuna. Oni s mirovinom od 1.500 do 2.000 kn dobit će 200 kn.

Uskrsnicu od 150 kn dobit će umirovljenici s mirovinom od 2.000 do 3.000 kn, a 100 kn uskrsnice dobit će umirovljenici s mirovinom od 3.000 do 5.000 kn. Nezaposleni će dobiti uskrsnicu od 150 kn.

Svi umirovljenici i nezaposleni s prebivalištem na području grada Siska dobit će ovih dana na kućnu adresu obavijest o uskrsnici, koju trebaju imati sa sobom pri isplati uskrsnice, kao i osobnu iskaznicu. Uskrsnice će se isplaćivati od 5. ožujka do 31. ožujka na gradskim blagajnama na tržnicama Kontroba i Caprag te na blagajni Sisačkog vodovoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 01:43