VISOKI RIZIK

U Zagrebu zbog utakmice zatvorene ove ulice i parkirališta; Policija: Bez ovog nema ulaska na stadion!

Posjetitelji su pozvani da na vrijeme krenu prema stadionu te da, ako su u mogućnosti koriste javni prijevoz
 Zeljko Puhovski/Cropix

Policija je uoči visokorizčne utakmice između Dinama i AEK-a podsjetila da je do ponoći na snazi posebna regulacija prometa, te pozvala navijače da na vrijeme krenu prema stadionu.

Posebna regulacija prometa na području Zagreba, naročito oko stadiona Maksimir na snazi je do 24 sata, objavio je MUP na Twitter profilu, pozvavši građane na oprez i strpljenje.

Posjetitelji su pozvani da na vrijeme krenu prema stadionu te da, ako su u mogućnosti koriste javni prijevoz radi izbjegavanja gužve.

Odlukom UEFA-e utakmica na zagrebačkom Maksimiru se igra bez gostujućih navijača.

Policija je izvijestila da je utakmica proglašena utakmicom visokog rizika te će sukladno tome tijekom cijelog dana s dovoljnim brojem policijskih službenika poduzimati sve mjere sigurnost.

Unatoč odluci UEFA-e kojom je zabranjena prodaja ulaznica gostujućim navijačima, očekuje se veliki broj domaćih navijača koje je policija pozivala da se pridržavaju sigurnosnih uputa.

Posebna regulacija prometa na području grada Zagreba, posebice oko stadiona

Od 6 sati za sav promet je zatvoreno:

parkiralište od spomenika „Bacač diska“ do zapadnog parkirališta stadiona Maksimir,

servisna cesta od Budakove ulice i nekadašnje tržnice Borongaj do bazenskog kompleksa Svetice, odnosno do zapadnog parkirališta gradskog stadiona Maksimir,

parkiralište nekadašnje tržnice Borongaj i poligon za obuku vozača osim za vozila s akreditacijom organizatora,

Hitrecova ulica i parkiralište na Hitrecovoj ulici,

parkiralište kod bazenskog kompleksa Svetice,

parkiralište ispred zapadne tribine gradskog stadiona Maksimir osim za vozila s akreditacijom organizatora,

zapadno parkiralište Ekonomskog fakulteta-Zagreb na Trgu J. F. Kennedyja.

Bez personalizirane ulaznice ne može se na stadion

Uoči visokorizične utakmice između zagrebačkog Dinama i grčkog AEK-a na stadionu Maksimir u Zagrebu, policija je u utorak poslijepodne podsjetila navijače da neće moći ući na stadion bez personalizirane ulaznice i identifikacijskog dokumenta sa slikom.

Ulaz na maksimirski stadion odbit će se posjetiteljima pod utjecajem alkohola, osobama koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu, posjetiteljima za koje se utvrdi da posjeduju zabranjene predmete kao i osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih osoba na utakmici, objavio je MUP na Twitter profilu.

Ulaz na maksimirski stadion bit će otvoren od 18 sati.

Unatoč odluci UEFA-e kojom je zabranjena prodaja ulaznica gostujućim navijačima, očekuje se veliki broj domaćih navijača koje je policija pozvala da se pridržavaju sigurnosnih uputa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:12