BERNARDIĆ NA UDARU

U zatvorenoj anketi tri četvrtine SDP-ovaca osudilo Bernardića

 Željko Hajdinjak / CROPIX

- Predsjednika SDP-a čeka Bujica nezadovoljstva i danas burna sjednica Predsjedništva - izjavio je jučer Arsen Bauk, član Predsjedništva SDP-a, komentirajući čestitku na vjenčanju koju je šef SDP-a Davor Bernardić uputio voditelju bliskom desnici Velimiru Bujancu. Ta čestitka izazvala je priličan razdor u SDP-u, ali Bauk smatra da neće biti sankcija za predsjednika.

- One se rijetko primjenjuju na predsjedniku dok je predsjednik - komentirao je Bauk. Bujanec je jučer za Novi list, kako bi relativizirao Bernardićevu čestitku, kazao da šef SDP-a nije jedini iz te stranke koji mu je čestitao jer da je to učinio i Franko Vidović.

- Bujancu nisam čestititao na vjenčanju, ni u bunilu mu ne bih čestitao. Sreo sam ga u restoranu Bota Šare, pozdravili smo se. Ponudio mi je piće na njegov račun, odbio smo ga, te na odlasku iz restorana pozdravio. I to je bilo sve - izjavio je Vidović kad smo ga to pitali. S njim je u društvu u restoranu bio SDP-ov saborski zastupnik Vedran Babić koji nam je potvrdio Vidovićevu verziju priče.

Čestitka predsjednika SDP-a Bernardića u stranci je izazvala žestoke polemike. U zatvorenoj grupi SDP-ovaca na Facebooku podijeljeno je i anketno pitanje s jednog portala: “Je li Bernardić svojom čestitkom Bujancu narušio ugled SDP-a zbog čega bi mogao biti i sankcioniran sukladno Statutu”, a na koje je 143 ljudi odgovorilo potvrdno. Negativno je odgovorilo samo njih 34.

Kritike su uputili i neki članovi Predsjedništva SDP-a. Nenad Livun je, među ostalima, napisao: “Ono kad si ga sam kurtoazno metneš...”, a Ivani Posavec Krivec je na Facebook profilu jedna prijateljica napisala: “Jel’ se to meni čini ili si ti to pobrisala status o prelivenoj čaši. Verbalni delikt ha?”.

Tko ga brani

Posavec Krivec je na to odgovorila: “Draga, nisam se ja bojala svog mišljenja ni verbalnog delikta u stranci ni u neka druga vremena kad su ostali šutjeli, pa nemam razloga ni sada;) Ti ćeš prva dokučiti ostalo....”. Kad smo je pitali kako je glasio izbrisani komentar, odgovorila nam je da je njezina kolegica “zamijenila profile”.

U zatvorenim grupama SDP-ovci su bili još kritičniji, pa su dijelili i fotografije Bujanca s Tomislavom Karamarkom kojem su u montaži stavili Bernardićevu glavu.

U obranu šefa stranke stala je SDP-ova povratnica Aleksandra Kolarić, koja je napisala:

“Bernardić je pogriješio s čestitkom Bujancu. Koliko mi je poznato, Bujanec ga je zvao da gostuje u emisiji, Davor ga je odbio i pri tome mu čestitao svadbu. Ne znam je li bilo tako, ali takvo tumačenje kola u stranci. Međutim, reakcije na čestitku su daleko pretjerane i neprihvatljive u svojem bijesu. Čestitka je naštetila, reakcija iz SDP-a danas je bila loša, ali ovo što se večeras događa je linč. Davor treba priznati sutra da je pogriješio...”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:13