BLOKADA NOVCA

UDRUGA HRABRO DIJETE 'Norini roditelji ubijaju jedno po jedno dijete i uzimaju im priliku za život'

Glavnim krivcima za stanje u udruzi smatraju roditelje pokojne Nore Šitum, tvrdeći da oni udruzi blokiraju rad "svojim lažima i podmetanjima"

NOVA GRADIŠKA - Udruga "Hrabro dijete" reagirala je na jučerašnju odluku Općinskoga suda u Novoj Gradiški o blokadi novca prikupljenog u humanitarnoj akciji radi plaćanja troškova liječenja pokojne Nore Šitum te poručila da novac nije nenamjenski trošen.

U pismu sa snažnim emotivnim nabojem poslanom medijima iz udruge ističu kako neće platiti troškove sudskog postupka jer taj novac može pomoći mnogima, a odvjetnik te udruge najavljuje žalbu na sudsku odluku.

"Troškove sudskog postupka od 108.000 kuna nećemo platiti makar svi išli u Remetinec jer s tih 108.000 možemo pomoći 54 obitelji po 2000 kuna. Žalosno je što ova nepoštena borba za novac kreće od negativaca iz Nove Gradiške koji, zajedno s roditeljima kojima smo svi mi pomogli, svaki dan polako ubijaju jedno po jedno dijete i uzimaju priliku da se izliječe", stoji u pismu.

Glavnim krivcima za stanje u udruzi smatraju roditelje pokojne Nore Šitum, tvrdeći da oni udruzi blokiraju rad "svojim lažima i podmetanjima".

BLOKIRAN RAČUN UDRUZI 'HRABRO DIJETE' Kome pripada 4,1 milijuna kuna?

Odvjetnik Mijo Kladarić rekao je danas nakon razgovora s predsjednicom udruge Jasminom Žužić da je pismo poslano kako bi se zaštitio dignitet roditelja i djece iz novogradiške Udruge "Hrabro dijete".

Udruga preko odvjetnika nastoji zaštititi svoje interese. "Predsjednica i tajnik udruge rekli su da ćemo uložiti žalbu protiv odluke Općinskoga suda u Novoj Gradiški", rekao je Kladarić i dodao da žalba ne odgađa izvršenje odluke u dijelu kojim je određena privremena mjera kojom se udruzi zabranjuje raspolagati svotom na računu do 4.118.549,73 kune. Rekao je kako žalba do pravomoćnosti odluke Općinskoga suda odgađa odluku o naplati sudskih troškova.

Kladarić je istaknuo kako udruga ima novac, ali, dodao je, on je namijenjen liječenju djece. Prvostupanjska odluka o sudbini novca prikupljenog u humanitarnoj akciji za Noru Šitum može se očekivati tijekom lipnja, a kraj cijelog slučaja tek za godinu dana, dodao je.

To će u konačnici biti odluka o tome tko će raspolagati s više od četiri milijuna kuna - Udruga "Hrabro dijete" ili roditelji pokojne Nore Šitum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:38