REAKCIJE NA PREMIJEROVU NAJAVU

UDRUGA LIPA O ODGODI POREZA NA NEKRETNINE 'Presudila je volja građana' MARAS '99 posto građana ga ne želi, s pritiskom ne treba prestati'

Predsjednik Udruge poreznih obveznika Lipa Davor Huić
 HANZA MEDIA

Nakon žustre reakcije javnosti na najavu uvođenja poreza na nekretnine, koja se pretočila i u velik broj potpisa u sklopu peticije koju je pokrenula udruga Lipa, premijer Andrej Plenković kazao je za HRT da u ovom trenutku u vladajućoj koaliciji prevladava stav da se donošenje odluke o uvođenju poreza na nekretnine odgodi zbog vremena potrebnog za dodatne analize.

Iz Udruge Lipa odluku o odgodi primjene poreza na nekretnine reagirao je Davor Huić.

- Mislim da je presudila volja građana koja se je manifestirala uglavnom kroz peticiju Udruge Lipa. Dakle, premijer je zaključio da je velika većina građana, kao što smo mi cijelo vrijeme tvrdili, protiv uvođenja tog poreza i zaključio da je najpametnije da si uzme još malo vremena i da se primjena tog zakona odgodi. To mi pozdravljamo, mislimo da je to odlična odluka - dati više vremena svim sudionicima da još malo bolje prouče, da se ispeglaju možda neka nerazumijevanja ako ih ima. Lipa će i dalje zauzimati svoj stav, bit ćemo uvijek protiv bilo kakvog povećanja poreza i uvođenja novih poreza - rekao je Huić, koji je bio savjetnik Plenkovićevog prethodnika Tima Oreškovića, za Novu TV.

Gordan Maras, SDP-ov saborski zastupnik također smatra da je odustanak od primjene poreza na nekretnine rezultat pritiska javnosti.

- Premijer kaže da je to rezultat dogovora s partnerima i osluškivanja bila javnosti, ali ja vam kažem da je to rezultat toga da je osjetio pritisak hrvatske javnosti jer u Hrvatskoj sigurno preko 99 posto građana ne želi porez na nekretnine. Bilo bi dobro da premijer Plenković bolje osluškuje bilo hrvatskih građana - kaže Maras, dodajući da s pritiskom ne treba prestati.

- Mislim da s pritiskom na ukidanju i povlačenju ovog zakona ne treba prestati. Treba i dalje inzistirati i na određenim referendumima, a s druge strane i na drugim oblicima pritiska kako bi premijer Plenković bolje osjetio i čuo bilo hrvatskih građana treba organizirati jedan prosvjed protiv ovog zakona na Trgu svetog Marka, ispod Vlade, kako bi premijer Plenković još bolje čuo bilo hrvatskih građana - kaže Maras, prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:04