KARAMARKOVA POLITIKA

'UGLEDNI ČLANOVI SDP-a KRITIZIRAJU SVOJU VLADU, PA SU I DALJE U STRANCI' Jadranka Kosor o izbacivanju iz stranke

'Nisam govorila protiv politike Tomislava Karamarka, iako sam smatrala da je loša'
Zagreb, 180413.Konferencija za medije saborske zastupnice Jadranke Kosor nakon sto je i sluzbeno izbacena iz HDZ-a.Na slici: Jadranka Kosor.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar / CROPIX

Saborska zastupnica Jadranka Kosor, koju je Predsjedništvo HDZ-a jednoglasno isključilo iz stranke zbog toga što je naštetila njezinom ugledu, ocijenila je kako je takva odluka 'zbog okolnosti, (ne)argumenata i metoda kojima je taj posao obavljen – svojevrsni presedan', piše Tportal.

'Na žalost, to je praksa koja ima duboke korijene u HDZ-u i u ovom trenutku nije stranka za koju sam vjerno, pošteno i predano radila', rekla je Kosor na medijskoj konferenciji u Hrvatskom saboru.

Priznavši kako joj 'nije ni jednostavno, ni lako', takvu odluku stranačkog predsjedništva je očekivala te je navela kako je cijeli postupak proveden protivno Statutu HDZ-a.

SADA JE I SLUŽBENO Kosor izbačena iz HDZ-a!

'Nisam govorila protiv politike Tomislava Karamarka, iako sam smatrala da je loša', ustvrdila je Kosor, piše Tportal. .

Podsjetila je i kako nikad nije uspoređivala HDZ i SDP, no danas je to učinila ukazavši kako 'ugledni članovi SDP-a kritiziraju svoju Vladu, svoje ministre, javno izriču svoje neslaganje i vrlo oštru kritiku, a i dalje su članovi SDP-a'.

'Ja koja nisam kritizirala HDZ izbačena sam iz HDZ-a', konstatirala je Kosor.

'Ovo je poruka građanima, a ne samo meni, i bez bez ikakvih iluzija napisat ću pismo Europskoj pučkoj stranci i obrazložiti cijeli tijek postupka', najavila je Kosor.

Odbacila je pomisao da će se priključiti nekoj drugoj stranci , a na upit o Klubu zastupnika odgovorila je kratko: 'Vidjet ćemo'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:09