PRVA ODLUKA

UKIDA SE ENERGETSKO CERTIFICIRANJE APARTMANA Ministar: 'Sve smo proučili, ja sam donio odluku i s time smo riješili sve dileme!'

 Goran Mehkek / CROPIX

Lovro Kuščević, novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja, bio je gost Studija 4 na HRT-u te je najavio da obavezno energetsko certificiranje apartmana za iznajmljivanje ide u povijest. Ministar je tu odluku obrazložio da u europskoj direktivi uopće ne stoji činjenica o certificiranju apartmana za iznajmljivanje.

- Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, konzultirali smo se s Ministarstvom turizma, sa širokim spektrom stručnjaka i ja sam donio odluku - ukinut ćemo certificiranje apartmana. Moj stručni tim upravo radi na toj odluci, bude li gotova, ja ću je potpisati i s time smo riješili dileme oko tih certifikata - rekao je Kuščević na HRT-u koji je potvrdio da proces legalizacije bespravno sagrađenih objekata ide dalje.

- Bivša vlada započela je taj projekt prije pet godina i to ide relativno dobro. Zaprimljeno je oko 800 tisuće zahtjeva, a rješeno ih je više od 400 tisuća. Smatram da je osnivanje Agencije bilo pogrešno, važnije je trebalo biti, ojačati ispostavu na terenu. Agencija danas riješava oko 35 posto predmeta, dok agencije na terenu – županijske ili gradske - imaju prosjek preko 55 posto. Zadali smo kratke ciljeve - želimo obraditi sve predmete do kraja ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:27