OBLJETNICA BOJNE

‘Uključite mozak, isključite televizore, birajte ‘Za dom spremni‘‘: Skejo ludovao pa napao Plenkovića i Milanovića

U Splitu je danas obilježena 33. obljetnica osnivanja IX. bojne HOS-a Rafael Vitez BobaN

Marko Skejo

 Ante Čizmić/Cropix

U Splitu je danas obilježena 33. obljetnica osnivanja IX. bojne HOS-a Rafael Vitez Boban. Kao i svake godine obilježavanje je održano ispred spomenika na Splitu 3, a ni ove godine nije izostao folklor koji prati svaku obljenticu.

Glavnu riječ je, kako i priliči, imao Marko Skejo koji je okupljene pozdravio pozdravom ‘Za dom‘, na što su mu oni spremno odvratili ‘Spremni‘.

Skejo je tada zahvalio svim pripadnicima HOS-a na sudjelovanju u Domovinskom ratu.

- Bili ste među prvima koji ste uzeli puške u ruke i stali na branik domovine. Niste kao tatini sinovi otišli u Njemačku, a niste ni dobivali potvrde od doktora da ste nesposobni i anemični. Niste se kao djeca partijskih sekretara skrivali u fotelje u Ministarstvu vanjskih poslova, rekao je Skejo.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image

Velika zastava HOS-a

Ante Čizmić/Cropix

Nakon što je iznapadao Plenković, okomio se i na Milanovića.

- Nema obljetnice na kojoj neke vođe braniteljskih udruga ne zovu ovo čudovište od slučajnog predsjednika države. Sjetite se njegove izjave da ploču HOS-a treba baciti u smeće, kako šator prosvjednika smrdi, da je Hrvatska slučajna država. Sjetite se njegovog komunističkog pandura Ranka Ostojića koji je batinao invalide u crkvi svetoga Marka, koji je kukavički rušio spomenik HOS-a, rekao je Skejo.

Dotaknuo se i izbora.

- Sjetite se svega ovoga kada budete birali između ‘Za dom spremni‘ i ‘Za crvenu zvijezdu spremni‘. Birate između Hrvatske i Jugoslavije. Uključite mozak, isključite televizore, rekao je svojim sljedbenicima.

Objašnjavao je potom zašto su svi osim njega i njegovih prijatelja protiv Hrvatske, a onda je sve začinio poznatim stihom iz ustaškog pjesmuljka.

- Hrvatska će opet cvasti kad crveni odu s vlasti, zaključio je.

Za kraj je još tri puta uzviknuo ‘Za dom‘, na što je dobio unisono ‘Spremni‘. Zašto tri puta kada toliko prstiju dižu Srbi, postavlja se jedino logično pitanje.

I da, ovog puta nije zapeo o mikrofon...

image

Marko Skejo

Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:09